Termocentrala Mintia a rămas fără gaz metan

17 aprilie 2018 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

 

   Termocentrala Mintia a rămas fără gaz metan din cauza unei datorii de 1,7 milioane de lei la Transgaz, în prezent centrala funcţionând doar pe cărbune, cu un singur cazan de abur din cele două ale unui grup energetic, a anunţat marţi preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc.

“Este pentru prima oară în istoria Termocentralei Mintia când rămânem fără gaz metan. Datoria către Transgaz nu este foarte mare şi se poate achita cu banii obţinuţi din vânzarea producţiei de energie electrică pe două-trei zile. De asemenea, trebuie menţionat faptul că nu avem datorii la furnizorul de gaz metan, plata către compania Romgaz fiind făcută în avans”, a declarat liderul sindical.
Potrivit acestuia, lipsa alimentării cu gaz metan a centralei electrice pune în pericol siguranţa funcţionării cazanului de la grupul energetic, dar şi alimentarea cu apă caldă şi căldură a circa 7.000 de apartamente din municipiul Deva.
“În prezent, termocentrala asigură agent termic pentru oraş, dar orice sincopă în alimentarea cazanelor cu cărbune va avea, ca primă consecinţă, oprirea căldurii şi a apei calde în municipiul Deva. Stocul actual de cărbune asigură funcţionarea termocentralei pentru trei zile”, a precizat Iştoc.
În acest context, liderul sindical a apreciat că este nevoie de găsirea unei soluţii din partea Ministerului Energiei în vederea realimentării cu gaz metan a Termocentralei Mintia.
“Oamenii se tem pentru locurile de muncă. O eventuală oprire la zero a termocentralei va lăsa Complexul Energetic Hunedoara fără venituri, nu se vor mai putea plăti facturile către furnizori şi nu vom mai avea de unde să asigurăm fondul de salarii”, a completat Cristian Iştoc.
Sindicatul Solidaritatea Hunedoara va înainta, în cursul zilei de marţi, o adresă către vicepremierul Viorel Ştefan, în care va prezenta situaţia Termocentralei Mintia, liderul sindical apreciind că promisiunile făcute de oficialii guvernamentali, după protestul angajaţilor din luna martie, nu au fost îndeplinite.
Complexul Energetic Hunedoara (CEH) asigură 5% din totalul producţiei naţionale de energie, fiind cel mai mare producător de energie electrică din partea de nord-vest a ţării. Din cadrul CEH fac parte minele de huilă Livezeni, Lonea, Lupeni şi Vulcan, împreună cu termocentralele Mintia şi Paroşeni. (Sorin Blada, Agerpres)

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Vili Rupa spune:

    Ce nerușinați și nesimțiți,nu vor să plătească gazul , au salarii foarte mari și acum vor să lase cetățenii civili care plătesc facturile lunare fără energie , unde-s banii necredincioșilor ,tot furați nu vă mai satură foamea .

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Comunicat de presă

Drumul spre Barajul Gura Apei va fi închis?

Toate administraţiile locale se bat cu pumnul în piept că vor să dezvolte turismul. La Consiliul Judeţean avem chiar şi...

Conducerea Apa Serv Valea Jiului şi-a reluat programul de audienţe în teren

Sesizările transmise de consumatori sunt analizate şi unde se impune, conducerea şi specialiştii operatorului de apă merg la faţa locului....

Închide