TENIS DE CÂMP. Calificările la Australian Open 2021 se joacă la… Dubai

Partidele de calificare pentru Openul de tenis al Australiei 2021 ar urma să aibă loc la Dubai, începând cu data de 8 ianuarie, în timp ce turneul de Mare Şlem ar putea fi reprogramat în perioada 8–21 februarie, este o variantă avansată şi studiată de mai multe zile, aflată în faza de concretizare.
În timp ce reprezentanţii tenisului mondial sunt în aşteptarea oficializării de către forurile competente a organizării turneului de Mare Şlem, care ar urma să fie reprogramat în perioada 8–21 februarie, conform ultimelor date, calificările ar urma să aibă loc anterior în oraşul din Emiratele Arabe Unite.
Obiectivul este să se evite sosirile dis­persate pe teritoriul australian, reducerea densităţii populaţiei în “bula” de la Mel­bourne, permiţând jucătorilor calificaţi să se deplaseze în statul Victoria în jurul datei de 15 ianuarie şi să respecte cele 14 zile de izolare impuse, înainte de a debuta pe tabloul principal.
Recent, ministrul Sportului din statul Victoria, Martin Pakula, a afirmat că Openul Australiei, primul turneu de Mare Şlem al anului viitor, prevăzut în perioada 18–31 ianuarie, va fi “cel mai probabil’ amânat cu o săptămână sau două, în condiţiile în care discuţiile între factorii responsabili privind măsurile sanitare care urmează să fie adoptate sunt în plină desfăşurare.
ATP ar putea deschide sezonul pe 4 ia­nua­rie, cu turneul de la Delray Beach (Flo­rida), programat în mod obişnuit la jumă­tatea lunii februarie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare