Comunitate

S-a dat startul la antreprenoriat

Magdalena Şerban

TEAM Consulting SRL, în calitate de partener Regiunea Vest în cadrul proiectului “Start la antreprenoriat! – reducerea şomajului prin stimularea dezvoltării de noi afaceri din rândul şomerilor şi crearea de locuri de muncă”, a organizat vineri, la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Hunedoara, conferinţa regională privind serviciile de ocupare, în contextul dezvoltării durabile. Printre invitaţi, s-au numărat reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai firmelor de consultanţă şi de instruire, dar şi clienţi din cadrul proiectului.

Da, se poate să ai propria afacere
Proiectul este implementat de Asociaţia Europeană pentru o Viaţă mai Bună, în parteneriat cu Asociaţia Europa pentru Dezvoltare Umană, TEAM Consulting SRL, SC CARDINAL JOBS SRL, SC SYNTHESIS Management Consultants SMC SRL, DIASTASI Training and Consulting Services şi se derulează în perioada august 2010 – ianuarie 2013, cu un buget de 16.235.568,34 lei, fiind co-finanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Publicul-ţintă îl reprezintă persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, şomeri de lungă durată, şomeri tineri (sub 24 de ani),  şi implică acţiuni gratuite de informare şi consiliere pentru ocupare, programe de formare profesională şi asistenţă pentru iniţierea unei afaceri, inclusiv subvenţii. Întâlnirea se încadrează într-o serie amplă de campanii, desfăşurate în toate cele trei regiuni de intervenţie (Vest, Sud Muntenia şi Bucureşti Ilfov). Agenda manifestării a cuprins identificarea oportunităţilor de sprijin pentru stimularea dezvoltării de noi afaceri în judeţul Hunedoara, respectiv de creare a unor noi locuri de muncă, precum şi prezentarea a două exemple autohtone de reuşită antreprenorială a proiectului (I.I Roman Alexandru Comerţ şi SC Agris Devo SRL)

Subvenţii şi asistenţă pentru primii paşi
Potrivit lui Radu Zugravu, administratorul Centrului Regiunea Vest din cadrul proiectului, în prezent, există, la nivelul judeţului, 202 persoane informate, dintre care 185 sunt consiliate pentru a se îndrepta spre unul dintre cele două programe de formare profesională (curs de dezvoltare personală şi de dezvoltare a competenţelor antreprenoriale). Din cota celor consiliate, 56 au absolvit cursul de antreprenoriat, iar 37 au finalizat cursul de dezvoltare personală. Din cei 56 de absolvenţi ai cursului de antreprenoriat, cinci au semnat deja contractul de subvenţie a start-up-ului a primilor paşi în afacere, aflându-se la nivelul celei de-a doua tranşe de finanţare. De menţionat că subvenţiile de start-up se oferă absolvenţilor cursului de antreprenoriat care participă, cu succes, la concursul de planuri de afaceri, organizat în vederea finanţării. Subvenţiile sunt în valoare de câte 6.000 de lei şi se primesc în trei tranşe. Asistenţa start-up-ului durează patru luni. ”Consider că parteneriatele pentru ocupare pot fi un instrument de dezvoltare durabilă în orice comunitate, însă antreprenoriatul social este doar la început, la noi. Recomand tuturor celor vizaţi să folosească oportunităţile de a beneficia, gratuit, de serviciile ce li se oferă”, a spus Ana Zsok, administratorul TEAM Consulting SRL şi totodată, managerul de proiect.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura