ActualitateFlash

„Trompeta îngerilor”, noul drog care face ravagii în cluburile din țară!

Este alertă în țară, după ce mai mulți români au reclamat la poliție că au fost drogați și jefuiți! Drogul face prăpăd prin cluburi, anunță realitatea.net. Este vorba despre o substanță obținută dintr-un arbore din America de Sud, care paralizează victima. Drogul este cu­noscut sub denumirea de „Trompeta Îngerilor” și nu are miros sau gust.

Paralizate
Polițiștii spun că drogul este cultivat în Columbia, nu are culoare și nici miros. Tocmai de aceea infractorii pot profita de victimele lor fără să fie prinși. „Ești de exemplu la o discotecă și ai comandat un suc. Ai băut două guri din suc și dacă cineva îți pune acest drog nu mai simți nimic. Din acest motiv, dacă mergeți la toaletă, și ați lăsat băuturile pe masă, nu mai beți nimic. Nu acceptați să vi se aducă sticla de vin desfăcută. Se în­mul­țesc aceste cazuri în toată Europa, și oamenii rămân fără tot ce au”, a declarat polițistul Vasile Teacă. Forțele de ordine avertizează că persoanele care sunt drogate cu această substanță sunt com­plet paralizate. Iar cele mai comune simptome sunt confuzia și amnezia. Victimele sunt dezorientate și sedate, așa că pot fi jefuite cu ușurință.
Un studiu recent a scos la iveală faptul că 70 la sută dintre persoanele care au ajuns în spitalele din Bogota, Columbia, au fost înainte drogate și jefuite. Apro­ximativ 3 la sută dintre pacienți au fost abuzați sexual.

Efecte
Ce este Trompeta îngerilor (Brugmansia)
Brugmansia este o plantă cu flori care include şapte specii, din familia Sola­na­ceae, de origine subtropicală (America de Sud)
Clasificare: depresivi, sedativi/halu­ci­no­geni, psihedelici/ narcotici, calmează du­­rerea. Metode de folosire: fumat, în ceai
Efecte narcotice: băută de şamani pentru divinizare şi diagnoză, şi ca halucinogeni. Şamanii respectă planta considerând-o foarte puternică şi o folosesc cu grijă, spunând că trompeta îngerilor poate cauza alienare mentală permanentă. Brugmansia conţine hiso­ciamină, atropină, şi scopolamină. Efec­te pe termen scurt: depresiv şi excitant, euforic, intensificator, vise profetice, induce somnul. Efectele apar după 15 minute şi durează 4 – 12 ore. După această perioadă pot apare depresia, amnezia, dilatarea pupilelor. Efecte pe termen lung: anestezic, antiaritmic, anti­co­linergic, anticonvulsant, antidelirant, antidot, antiemetic, antiinflamator, anti­spasmodic, antitumoare, antiviral, car­minativ, hipercinetic, intoxicant, vaso­dila­tator, vermifug. (A.N.)

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura