Reorganizarea Poliţiei Locale, în dezbatere publică

Cristina Ghenea

Cetăţenii se pot implica în reorganizarea Poliţiei Locale, iar asta, după ce Ministerul Administraţiei şi Internelor a supus spre dezbatere publică proiectul de lege referitor la acest aspect. Astfel, toţi cei care au sugestii privind acest proiect îşi pot exprima opinia până în data de 10 noiembrie, pe site-ul MAI.
Ce modificări s-au adus
Potrivit legii Poliţiei Locale, aflată acum în vigoare, ea funcţionează în localităţi  cu o populaţie  de  peste  20.000 de locuitori. În atribuţiile poliţiştilor locali, intră apărarea drepturilor şi libertăţilor  fundamentale ale cetăţenilor, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, în diverse domenii. Prin modificarea adusă legii, poliţia locală poate să funcţioneze şi în localităţi cu mai puţin de 20.000 de locuitori, în cazul în care consiliile locale, la propunerea primarului, aprobă acest lucru. Se înţelege că primăriile oraşelor şi comunelor care au poliţie locală vor fi nevoite să investească în înfiinţarea posturilor, în plata salariilor pentru angajaţi, în pregătirea profesională a acestora şi în dotările necesare.
Primarii se vor consulta cu poliţiştii
Referitor la propunerile de modificare a actelor normative, şeful Poliţiei Locale din municipiul Deva, Alin Rădoane, spune că acestea nu sunt acceptate nici de poliţişti, nici de primari. „Suntem cu toţii de acord cu reorganizarea Poliţiei Locale, însă nu aşa cum este prevăzut în acest proiect. În 11 noiembrie, după ce se va încheia perioada de dezbatere publică, primarii din judeţ vor avea o întrunire la Ploieşti, pentru a discuta cu poliţiştii pe această temă. Până atunci, vom analiza şi noi prevederile şi vom veni cu propuneri, pentru a găsi cea mai bună soluţie în ceea ce priveşte această reorganizare“, a declarat şeful Poliţiei Locale Deva.

2 comentarii la „Reorganizarea Poliţiei Locale, în dezbatere publică

 • 2 noiembrie 2011 la 8:45
  Permalink

  si ciobanu asta mai stie sa reorganizeze,el habar nare sa vorbeasca cum trebuie si se da mare sef,o belit p..la ca dispare de la conducere odata cu noua lege.

 • 2 noiembrie 2011 la 9:34
  Permalink

  politisti locali = analfabeti , cocalari , smecheri de doi bani.
  cum poate un analfabet fara permis de conducere sa aiba competente pe legea circulatiei ?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare