Recensământul a fost finalizat în judeţ

Carmen Cosman

Fără probleme deosebite, în judeţul Hunedoara, recensământul a fost finalizat. Au fost recenzate aproape 200.000 de locuinţe şi peste 400.000 de persoane.
Mulţumiri de la prefect 
Conform datelor transmise de către Secretariatul Tehnic al Comisiei judeţului Hunedoara, a fost finalizat procesul de recenzare în toate unităţile administrativ-teritoriale. Astfel, în judeţ au fost recenzate 193.468 de locuinţe şi un număr de 410.383 persoane prezente, temporar absente sau plecate pe o perioadă îndelungată din gospodăria din care fac parte. Prefectul de Hunedoara, Attila Dezsi, a ţinut să adreseze mulţumiri recenzorilor pentru activitatea depusă. „Doresc să adresez în primul rând, mulţumiri recenzorilor, care în această perioadă, în ciuda dificultăţilor întâlnite, au dat dovadă de răbdare, corectitudine şi consecvenţă în activitatea prestată. În acelaşi timp, doresc să mulţumesc şi cetăţenilor judeţului Hunedoara, care au înţeles importanţa acestui recensământ. Nu în ultimul rând, felicit comisiile locale şi comisia judeţeană, pentru modul de organizare”, a precizat Dezsi.
Acesta a menţionat că, pentru planificarea şi implementarea politicilor economice şi sociale de dezvoltare, pentru activităţi administrative sau de cercetare ştiinţifică, este necesară existenţa unor date referitoare la mărimea, distribuţia şi compoziţia populaţiei. Iar recensământul este o sursă primordială pentru aceste date.
Case goale găsite de recenzori
Pe de altă parte, recensământul a scos la iveală şi o situaţie alarmantă. Sute de oameni, sătui de sărăcie, şi-au abandonat locuinţele şi au plecat încotro au văzut cu ochii, în căutarea unui trai mai bun. Situaţia este aproape dramatică, unde, la o primă estimare, lipsesc mii de oameni. De exemplu, la Petroşani, recenzorii au găsit blocuri întregi aproape goale. „Într-adevăr, recenzorii au găsit sute de locuinţe goale în Petroşani. Sunt blocuri cu zeci de apartamente nelocuite şi vă dau ca exemplu blocul turn de lângă primărie, cel lung, acolo unde cel puţin 40 de apartamente sunt nelocuite. Oamenii au plecat în străinătate, recenzorii au aflat despre ei de la vecini, sau nici măcar nu au avut de la cine să afle”, susţine jr. Adrian Negoe, secretarul Primăriei Petroşani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.