Protestatarii de la Termocentrala Mintia nu se lasă!

13 septembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

„O acţiune inedită, Hunedoara suntem Noi, as­tăzi la Ţebea în faţa demnitarilor Români, atra­gem atenţia asupra colapsului din sectorul ener­getic.
România predă astfel Sistemul Energetic Naţio­nal Ungariei, care construieşte la Pecs 2.500 MW pe nucleară. O nouă zi de protest, cea de a 7-a, cinci zile de greva foamei. Opt zile de indi­ferenţă gu­ver­namentală. România se află la un pas de a-şi pierde identitatea naţională şi să fie depen­ dentă de import la orice produse. Astăzi vom face o ac­ţiune comună Hunedoara Suntem Noi & Sindicatul Solidaritatea HD, la Ţebea, într-o nouă încercare de a atrage atenţia autoritatilor române cu privire la starea de sănătate a celor patru colegi aflaţi în greva foamei (un coleg a re­nunţat la aceasta forma de protest pe motive me­dicale), dar şi legat de vulnerabilizarea Sis­te­mului Energetic Naţional”, a scris Cristian Iştoc, liderul Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, pe pagina sa de Facebook.
La Termocentrala Mintia au fost ieri europar­la­men­tarul Maria Grapini, care a discutat din nou cu protestatarii. Grapini a mai fost aici în urmă cu câteva zile şi apoi i-a somat public pe pre­şe­din­tele României şi pe guvernanţi să rezolve pro­blema salariaţilor de la Mintia. (A.Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră

Ovidiu Cionca, tânăr din Deva Pentru că, fiind condamnat în primă instanţă pentru viol, magistraţii Curţii de Apel Alba au...

Bulina albă

Mihai Martinesc, karateka din municipiul Deva Pentru că, la recentele întreceri ale Cupei Mondiale de karate WUKF, desfăşurate la Szczecin,...

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

S-a băgat singur în gura lupului, chiar dacă pu­tea respecta legea fără nici un fel de urmări. Este vor­ba de...

Închide