Protestatarii de la Termocentrala Mintia nu se lasă!

„O acţiune inedită, Hunedoara suntem Noi, as­tăzi la Ţebea în faţa demnitarilor Români, atra­gem atenţia asupra colapsului din sectorul ener­getic.
România predă astfel Sistemul Energetic Naţio­nal Ungariei, care construieşte la Pecs 2.500 MW pe nucleară. O nouă zi de protest, cea de a 7-a, cinci zile de greva foamei. Opt zile de indi­ferenţă gu­ver­namentală. România se află la un pas de a-şi pierde identitatea naţională şi să fie depen­ dentă de import la orice produse. Astăzi vom face o ac­ţiune comună Hunedoara Suntem Noi & Sindicatul Solidaritatea HD, la Ţebea, într-o nouă încercare de a atrage atenţia autoritatilor române cu privire la starea de sănătate a celor patru colegi aflaţi în greva foamei (un coleg a re­nunţat la aceasta forma de protest pe motive me­dicale), dar şi legat de vulnerabilizarea Sis­te­mului Energetic Naţional”, a scris Cristian Iştoc, liderul Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, pe pagina sa de Facebook.
La Termocentrala Mintia au fost ieri europar­la­men­tarul Maria Grapini, care a discutat din nou cu protestatarii. Grapini a mai fost aici în urmă cu câteva zile şi apoi i-a somat public pe pre­şe­din­tele României şi pe guvernanţi să rezolve pro­blema salariaţilor de la Mintia. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare