Electorale

Oraşul Haţeg a fãcut progrese mari în ultimii ani

Oana Mihnea 05 Marcel Goia

Înainte de toate, Primăria Haţeg a reuşit în ultimii patru ani să achite toate datoriile acumulate. Acesta a fost primul pas făcut de către actualul primar, Marcel Goia (foto), tocmai din considerentul de a porni cu dreptul pe drumul spre o administrare corectă a oraşului.
Primăria a achitat 7.400.000 lei, reprezentând lucrări efectuate şi neplătite de către vechea administraţie locală. De asemenea, s-au plătit şi 1.400.000 lei pentru datoriile Spitalului Orăşenesc Haţeg. Primăria a reuşit să acceseze fonduri europene pentru dezvoltare. Astfel, zeci de străzi din oraş au fost incluse într-un proiect amplu de reabilitare şi modernizare în valoare de 23.128.584,55 lei. Totodată, împreună cu SC ApaProd SA Deva, a fost reabilitată şi reţeaua de apă şi canalizare, inclusiv a trei bazine de apă potabilă şi a două staţii de pompare. Aceste lucrări au presupus şi sisteme de semnalizare şi marcaje rutiere. Tot pe bani de la Uniunea Europeană a fost construit şi Centrul de Informare Turistică Haţeg, în valoare totală de 551.661,85 lei, din care contribuţia primăriei a fost de 42.140 lei.
Actuala conducere nu s-a oprit aici şi a făcut investiţii şi pe bani de la bugetul local. „Cu sprijinul Consiliului local am reuşit să asfaltăm străzile Orizontului, Salcâmilor, I.L. Caragiale, Florilor, Independenţei, prelungire Ciprian Porumbescu, două străzi secundare din satul Nălaţ-Vad şi două din Silvaşu de Jos. Străzile Câmpului şi Oborului sunt în acest moment în lucru. Iar pe strada Independenţei urmează să se finalizeze lucrările la amenajarea trotuarelor. Mai mult decât atât, am realizat lucrări de reabilitare şi branşare la reţeaua de canalizare pe străzile Mihai Eminescu, 22 Decembrie, Carpaţi, Mihail Kogălniceanu şi am finalizat investiţii privind aducţiunea de apă pe str. 22 Decembrie, Crişan şi Cloşca“, a precizat Marcel Goia, primarul oraşului Haţeg.
Primăria s-a preocupat şi de finalizarea introducerii apei brute în satul Silvaşu de Sus. Au fost amenajate parcări în curtea Spitalului Orăşenesc Haţeg şi s-au făcut trotuare şi zone verzi în mai multe puncte. Capela din oraş a fost reabilitată şi extinsă, şi s-au cumpărat două capace frigorifice. Micii producători din Ţara Haţegului n-au fost uitaţi, primăria construindu-le o hală agroalimentară modernă ca să îşi desfăşoare activitatea. S-a investit în sistemul educaţional, cultural şi social. Grădiniţa cu program prelungit a fost mutată într-o clădire nouă cu o capacitate de 100 de locuri. Un alt proiect ambiţios a fost acela prin care s-a amenajat Creşa Oraşului Haţeg, inaugurată de curând. La şcoala din localitatea Nălaţ-Vad s-a făcut un teren de sport, a fost introdusă încălzirea centrală şi au fost făcute toalete interioare. Acestea sunt doar câteva dintre realizările care îi fac cinste actualului primar. Iar atragerea de noi investiţii sau dezvoltarea afacerilor deja existente au fost elemente prioritare în mandatul acestuia.

5 comentarii la „Oraşul Haţeg a fãcut progrese mari în ultimii ani

  • nu stiu ce sa zic…oare sa fie alte minciuni? hmmm…eu cred ca da!

  • La ce potential si asezare geografica are Hategul fata de Retezat, trebuia sa fie cel putin la fel de dezvoltat ca si Brasovul din toate punctele de vedere.Hategul are oameni harnici dar administratie locala ce lasa de dorit…

  • Pai nu prea are de ales.

    Adica are de ales intre a se intoarce cu 4 ani in urma sau cu 12.

    Intre un nebun hot si un actor paiata, ce sa alegi ?!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura