Actualitate

Luaţi de aici! Oferte de buncăre antiaeriene sau antiatomice

Pe site-urile specializate au apărut mai multe oferte de buncăre antiaeriene sau chiar antiatomice, iar constructorii oferă în unele cazuri dotări precum înveliş de plumb, staţie de măsurare a radiaţilor, grup electrogen, staţie radio de mare putere, sursă de apă proprie sau sistem de supraveghere video

Până la 12 luni supraviețuire
Proximitatea războiului cu Ucraina a des­chis şi o piaţă cel puţin neobişnuită, cea a construirii de adăposturi antiaeriene sau chiar antiatomice. Astfel, pe site-rile specia­lizate în anunţuri au apărut brusc mai multe oferte de astfel de adăposturi, iar preţurile, atunci când sunt comunicate, nu sunt unele de neglijat. „Un adăpost de supravieţuire tip buncăr subteran este o investiţie şi o nece­sitate în siguranţa şi confortul dumneavoas­tră. Acesta va asigura un mediu propice pentru supravieţuire până la 12 luni în funcţie de proviziile existente, resursele de energie disponibile (combustibili, dar şi resurse de energie regenerabilă) şi dimensiunea buncă­rului. Adăposturile noastre tip buncăr sunt construcţii modulare, astfel puteţi opta pentru diferite configuraţii. Acestea oferă o bună siguranţă în caz de bombardament aviatic, sau bombardament al artileriei, ex­plozii, calamităţi naturale (cutremur, furtună violentă), evenimente cu violenţe, explozie nucleară”, se arată în unul dintre anunţuri.

Stație de radiocomunicații
Constructorul mai precizează că adăpostul este realizat ermetic cu pereţi şi uşi etanşate cu garnituri, dar este dotat cu sistem de ventilaţie şi, la cerere, cu centrală de filtrare şi tratare a aerului. În plus, tot opţional este oferită şi o cameră tehnică pentru genera­toare, sistem propriu de încălzire, rezervoare apă şi combustibili, butelii de oxigen, dar şi o „staţie radiocomunicaţii de mare putere pentru a lua legătura cu alţi oameni sau cu autorităţile în caz de urgenţă” sau o „uşa rezistentă la glonţ şi explozii”.
În fine, în anunţ se mai spune şi că pe timp de pace adăpostul tip buncăr subteran poate deveni „cameră de joacă pentru copii, sală de fitness, magazie de alimente sau cameră pentru depozitarea obiectelor de valoare”, dar nu se face niciun fel de referire la preţ. Minimum 30.000 de euro În alte anunţuri se precizează şi că buncărele pot fi dotate şi cu staţie de măsurare a radiaţilor, termohigro­metru, senzori de detectare a gazelor toxice, reţea proprie de internet, cablu TV şi sistem exterior de monitorizare video, iar în altele se fac şi vagi referiri la preţuri. „Buncărele noas­tre sunt cu pereţi dubli şi înveliş din plumb, cele antiatomice, şi pereţi simpli şi ranforsaţi, cele destinate calamităţilor de altă natură. Cele simple (la fel ca şi cele cu înveliş de plumb) se pot introduce în carcasa de beton armat de 50 centimetri grosime. Buncărele sunt utilate cu mobilă de mesteacăn şi au rezer­vă de apă potabilă, WC, oxigen medical, instalaţie electrică şi acumulatori care se cu­plează automat în caz de avarie la reţea şi multe opţionale. Nu ezitaţi să ne contactaţi. Ne deplasăm în toată ţara. Preţurile încep de la 30.000 euro cele simple şi 50.000 euro cu înveliş de plumb”, se arată într-un alt anunţ.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura