Grupare infracţională din filiera fierului vechi, destructurată

Cristina Ghenea

Ofiţerii de la Crimă Organizată au destructurat, ieri, o grupare de „fierari“ din municipiul Hunedoara, constituită din 11 persoane. Trei dintre cei ridicaţi de oamenii legii şi duşi la audierii la DIICOT Alba au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arest preventiv.
Ofiţerii de la BCCO Alba Iulia au descins ieri dimineaţă la locuinţele şi firmele unor hunedoreni suspectaţi de evaziune fiscală şi delapidare, într-un dosar în care prejudiciul a fost estimat la 1,8 milioane de euro. În urma percheziţiilor, 11 persoane au fost duse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Alba, pentru audieri. Printre acestea se numără Florin Gheorghe Uscatu, acţionarul majoritar al firmei ISON Grup SRL, şi al altor firme profilate pe recuperarea fierului vechi, şi fost finanţator al echipei de fotbal Corvinul 2005, Adrian Filer (foto), fost adjunct al şefului Poliţiei Hunedoara, actual administrator al ISON Grup SRL, dar şi omul de afaceri Dorin Eugen Cupeţiu. După câteva ore de audieri, procurorii au decis reţinerea celor trei pe o perioadă de 24 de ore, urmând, probabil, ca în cursul zilei de azi, să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Fraudă de tip „carusel“

Potrivit comisarului şef Traian Berbeceanu, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba, „membrii grupării au înfiinţat mai multe societăţi comerciale care au importat produse laminate de pe piaţa intracomunitară, respectiv din Bulgaria, iar ulterior, prin intermediul unor firme tampon şi unor firme fantomă, au facturat în fals aceste produse laminate, încasând TVA-ul pentru ele“. „Un alt mod de realizare a prejudiciului a fost vânzarea la negru a produselor importate. Gruparea destructurată de ofiţerii BCCO este compusă din 11 persoane specializate în săvârşirea infracţiunilor de natură macro economico-financiară, iar prejudiciul se ridică la circa 1,8 milioane de euro“, a mai precizat comisarul şef Traian Berbeceanu.
Acţiunea de ieri a fost desfăşurată de ofiţerii BCCO Alba, în timp ce suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi de Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă.

2 comentarii la „Grupare infracţională din filiera fierului vechi, destructurată

  • 9 octombrie 2012 la 7:16
    Permalink

    Se fura bani multi de la stat si cand ne uitam cine sunt hotii ne vine sa strigam recuperati prejudiciul urgent si dati-l repede la saraci .

  • 19 octombrie 2012 la 0:00
    Permalink

    Va salut din Hunedoara , sunteti un om foarte generos fata de saraci ,trebuie sa-mi dati si mie un milion de euro ,sa pot construi mai multe case si apartamente sa le daruiesc celor saraci care dorm in strada,sa pot construi o cantina sociala sa le asigur o masa calda celor care mananca din gunoaie ,sa construiesc o scoala pentru elevi,sa construiesc un spital pentru bolnavi ,sa fac o investitie intr-o fabrica de paine si in agricultura sa munceasca pentru ei ,sa pot construi un strand unde sa faca o baie sa se relaxeze ,am nevoie si trebuie sa ma ajutati ,va multumesc ,cu prietenie ,Justitiarul de Hunedoara .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.