Politica si administratie

Emil Rîşteiu, primarul Simeriei, pune degetul pe rană: Banii de la judeţ sunt împărţiţi pe criterii politice

05 risteiuSorina Popa

Secretarul general al organizaţiei judeţene Hunedoara a PSD, Emil Rîşteiu (foto), care este şi primar al oraşului Simeria, a declarat într-o conferinţă de presă, că Guvernul Ponta a asigurat un echilibru între localităţile României, independent de culoarea politică a primarilor, lucru care va continua în ţară şi după ce actualul premier va fi ales preşedintele ţării.
Emil Rîşteiu a afirmat că, în anul 2012, când a preluat conducerea Primăriei Simeria, oraşul era privit ca o anexă. „Simeria a primit doar firimituri de la Consiliul Judeţean. Actualul preşedinte al Consiliului Judeţean a alocat fonduri de la această instituţie pe criterii politice, adică doar primăriilor conduse de liberali, la repartiţia bugetului judeţean. În schimb, Guvernul Ponta a dat bani la toate primăriile, indiferent de culoarea politică a edililor. Aceasta este atitudinea corectă, pe care trebuie să o luăm în considerare, şi faptul că Victor Ponta candidează – nu o spun ca membru PSD, ci ca un primar – îmi dă încredere că se va ajunge la un echilibru în ţara aceasta. Nu este posibil ca să fie afectate comunităţi, dacă guvernarea este de o anumită culoare. Este un lucru bun şi aşa ar trebui să facă şi Consiliul Judeţean, dar şi noi, ca primari: să nu ne orientăm doar spre cartierele celor care ne votează, ci trebuie să ne orientăm spre un echilibru, spre priorităţi justificate şi nu spre priorităţi date de numărul de voturi obţinute”, a declarat primarul din Simeria.
Emil Rîşteiu susţine că, pentru prima dată, 40 de primării hunedorene beneficiază de sprijin financiar, în baza Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

4 comentarii la „Emil Rîşteiu, primarul Simeriei, pune degetul pe rană: Banii de la judeţ sunt împărţiţi pe criterii politice

  • molot sa le pupe sula la psd-isti ca ei l-au pus acolo!

  • Astăzi în judeţul Hunedoara domneşte baronul Mircea Moloţ, de la Partidul Naţional Liberal, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara. Povestea lui Moloţ este simplă: informator al Securităţii pe vremea lui Ceauşescu, bani sifonaţi de la Consiliul Judeţean Hunedoara către firmele apropiaţilor săi, mult tupeu politic, ca să nu spunem nesimţire, şi, în general, o viaţă bună şi prosperă pentru baronul Mircea. Când nu conduce judeţul Hunedoara, Moloţ participa la partide îmbelşugate de vânătoare. Este aşadar vânător împătimit, premiat chiar pentru trofeele de cerb împuşcate, are două vile şi proprietăţi de peste 100 de hectare de teren în judeţ. În comuna Certeju de Sus deţine un conac, alături de 84 de hectare de teren. O proprietate demnă de un grof maghiar, aşa cum exista în Transilvania pe vremuri. Asta este viaţa lui Moloţ, alegătorii îl votează iar el trăieşte pe picior mare. Baronul Moloţ nu face un secret din faptul că ginerele său, pe nume Robert Venter, a câştigat contracte de peste 2 milioane de euro de la Consiliul Judeţean Hunedoara, printre care şi lucrarea de renovare a sediului instituţiei. Acelaşi Venter a primit şi lucrări de construcţii în cadrul proiectului european pentru modernizarea şi reabilitarea reţelelor de canalizare şi apă din Deva şi Hunedoara. Proiectul a fost implementat de compania de apă a judeţului, deţinută de consiliul judeţean. Adică banii erau plătiţi din pixul subordonaţilor lui Moloţ. Aşa se întâmplă în familiile baronilor locali din România, îţi vin milioanele de euro în buzunar şi trebuie să-i iei, n-ai ce face! Acest proiect de canalizare, în valoare de 63 de milioane de euro, a fost un bun prilej pentru îmbogăţirea şmecherilor din oraşul Deva, printre ei şi familia fostului boxer Mihai Leu. În timp ce băieţii deştepţi de la Deva căpuşau contractul european cu pricina, Consiliul Judeţean Hunedoara băga în faliment tocmai firma de construcţii deţinută de instituţie. Firma care putea să facă lejer lucrările în acest proiect. CJ Hunedoara deţinea compania Drumuri şi Poduri SA Deva. Compania primea contracte pentru modernizarea drumurilor de la Consiliul judeţean, apoi aceste lucrări erau subcontractate către alte firme private. În final compania de stat a dat faliment. Printre cei care sifonau banii de la Drumuri şi Poduri SA era şi afaceristul Gabriel Doda, arestat recent pentru acuzaţii de crimă organizată şi evaziune fiscală. O altă firmă care căpuşa compania de construcţii judeţene era şi Viva Construct, deţinută de un anume Vasile Axinte, apropiat al senatorului PSD de Hunedoara, Cosmin Nicula. Semn că la Hunedoara combinaţiile politice se fac şi între partide, mai ales în familia USL.

  • Molot nu are de ce sa le pupe nimic pesedistilor pt ca el era presedinte de Consiliu Judetean cand s-a infiintat USL. pesedistii nu erau capabili sa faca nimic in judetul Hunedoara daca nu-I aveau alaturi pe liberali. Cu lideri de genul Nistor, Resmerita, Nicula, Intotero, ar fi fost vai de capul lor.

  • Pentru Miha , cred ca esti amnezic ( amnezica ) dar dar PSD-istii l-au facut presedinte de consiliu judetean pe Purcel Molot , daca nu era sustinut de PSD presedinte de consliu judetean ar fi fost Mircia Muntean , si cred ca era mai bine. Am dori ca la urmatoarele alegeri sa candideze domnul Mircia Muntean , il vom sustine si ii dorim success.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura