<

Diplomă de excelenţă pentru campioana din Băiţa

2 februarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

În numele administraţiei publice din Băiţa, primarul Damian Diniş i-a acordat sportivei Daniela Mihaela Popa o diplomă de excelenţă şi o recompensă în bani pentru medaliile obţinute la competiţiile de kaiac-canoe, fiind un tânăr promotor al comunităţii locale la nivel naţional.

Născută pentru performanţă
Legitimată la Clubul Sportiv şcolar Orşova şi înscrisă şi la CSA Steaua Bucureşti, Daniela Mihaela Popa are la activ 12 medalii, fiind desemnată vicecampioană naţională la Campionatul Naţional de Vară la kaiac-canoe (2018) şi apoi câştigând locul III la Campionatul Naţional de Primăvară la kaiac-canoe (2019), urmând titlul de vicecampioană naţională şi dublă campioană naţională la Campionatul Naţional de Vară din 2019. Născută în 2004, în satul Ormindea, face cinste comunei Băiţa, demonstrând că pe lângă seriozitate, pentru a urca pe cele mai înalte trepte ale unui podium mai e nevoie şi de multă muncă.
„Am început să practic kaiac-canoe din iunie 2017, fiind selectată de şeful de catedră de la şcoala din Orşova. Mi s-a spus să vin în probe timp de două săptămâni, după terminarea clasei a VII-a. (…) Avem câte două antrenamente pe zi când e şcoală şi trei pe zi când suntem în cantonament. Principalele condiţii ca să practici acest sport este să fii înalt, bine făcut şi să nu ai frică de apă (…) Pe viitor vreau să dau examen la Academia de Poliţie“, a declarat campioana.
La rândul său, Damian Diniş, primarul din Băiţa, a arătat că „merită aprecierea noastră deplină şi ne-am dorit să o asigurăm că are parte de toată admiraţia şi de tot respectul. Este un exponent al comunităţii şi un bun exemplu de urmat pentru cei mai mici sau de vârsta ei. Aşa cum se ştie, viaţa unui sportiv nu e tocmai uşoară, mulţi făcând compromisuri foarte mari pentru a atinge succesul. Distracţia şi timpul liber rămân cam pe ultimul loc, orele de antrenament înlocuindu-le, indiferent că e duminică sau luni, că e sărbătoare sau că e vară ori iarnă. Părinţii şi apropiaţii, pe lângă susţinerea de care dau dovadă, de cele mai multe ori fac sacrificii, astfel încât copiii lor să-şi îndeplinească visul. Doar o parte au puterea să reuşească, ceilalţi pierzându-se pe parcursul anilor. În încheiere, vreau să o felicit pe Daniela şi să-i urez să ajungă acolo unde îşi doreşte, iar palmaresul său sportiv să fie unul foarte bogat“, a afirmat acesta.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Şeful Prefecturii Hunedoara susţine că directorii de la deconcentrate care nu-i slujesc pe cetăţeni vor pleca de pe posturi. Vasilică Potecă: Sunt un prefect care respectă regulile!

MESAGERUL HUNEDOREAN i-a solicitat un interviu prefectului judeţului, Vasilică Potecă (foto), la o lună de la numirea sa în această...

Bătută pentru că a intentat divorţ

O femeie din Hunedoara, de 35 de ani, a fost bătută în plină stradă de soţul turbat de furie. Bărbatul...

Tânărul acuzat că a violat o fată cu dizabilităţi rămâne în arest

Judecătorii din Deva i-au prelungit arestul lui Ovidiu Cionca, acuzat că a violat o tânără, cu încă 30 de zile....

Închide