Politica si administratie

Deputatul PSD Ilie Toma: Nu am votat un Guvern ZERO

Adriana Năstase

Guvernul Cioloș a fost respins la votul din Parlament. Acesta a reușit să strângă 88 de voturi „pentru” din necesarul de 234 de voturi pentru învestitură. Potrivit unor surse, în afară de cei 78 de parlamentari ai USR (doi au fost absenți) ar fi votat 10 parlamentari de la PNL și minorități.

Tot consultări
În aceste condiții, Klaus Iohannis a chemat din nou partidele parlamentare la consultări pentru a vedea propunerile de prim-miniștri și dacă există o majoritate parlamentară care să asigure votul de învestitură în Parlamentul României. Dacă și această propunere este respinsă în Parlament, Constituția prevede că președintele poate să dizolve Parlamentul și să declanșeze alegerile anticipate. O precizare importantă: în Constituție scrie că președintele poate să dizolve Parlamentul dacă sunt respinse două propuneri într-un interval de 60 de zile, nu că trebuie. Adică, poate merge mai departe cu o nouă nominalizare, a treia.
După ce Guvernul Cioloș a fost respins, premierul demis Cîțu a spus că PNL discută cu toate partidele pentru a crea rapid o majoritate parlamentară. El a spus că discută cu toate partidele pentru un nou Guvern, inclusiv PSD, dar cu excepția AUR și a afirmat că „soluția este un nou guvern format în jurul Partidului Național Liberal”. Încă de la desemnarea lui Cioloș ca premier, mai mulți analiști politici au sugerat că desemnarea este una de fațadă, președintele știind că USR nu va aduna voturile necesare în Parlament. De atunci, s-a tot vehiculat următorul nume pentru a fi desemnat: Florin Cîțu. Rămâne de văzut dacă acest lucru se va concretiza sau președintele va face o altă propunere. Dacian Cioloș a spus, după ce Guvernul său a fost respins: „Așteptăm decizia președintelui. Nu discut ipoteze pe care alți actori politici nu au fost în stare să le pună pe masă și au respins o propunere concretă. Ne vom pronunța asupra situației după ce vom afla ce propune președintele Iohannis”, a precizat Dacian Cioloș.

Responsabil de catastrofa medicală
Deputatul PSD de Hunedoara, Ilie Toma (foto), a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, după ce guvernul Cioloș nu a trecut în Parlament: “Dezastrul provocat de Guvernul PNL-USR-PLUSUDMR este vizibil. Este suficient să ne uităm la numărul de infectări, la numărul de decese sau la prețuri.Guvernul propus de USR-PLUS nu avea cum să fie votat. Sunt la fel de responsabili de catastrofa medicală și de colapsul economic din România ca și cei din PNL.PSD nu a votat un Guvern ZERO, un Guvern care dorește privatizarea sănătății, debirocratizarea și flexibilizarea procesului de înființare și funcționare a grădinițelor, școlilor și liceelor private, adică mutarea banilor de la stat către școlile private sau listarea companiilor de stat la bursă.PSD a oferit mereu soluții pentru îndreptarea prostiilor făcute de cei care guvernează. Cetățenii au nevoie de un guvern legitim și stabil, cu specialiști și experți capabili să oprească acest carusel al morții COVID. Un guvern minoritar nu poate fi o soluție pentru situația gravă în care se află România.Este imperios necesar ca toți liderii partidelor politice parlamentare să lase orgoliile deoparte și să se întâlnească pentru ca împreună să scoată România din crizele sanitară, economică și politică. România are nevoie de un guvern cu o susținere largă, compus din specialiști care să ia măsurile necesare, până la primăvară, când se pot organiza alegeri anticipate”.

One thought on “Deputatul PSD Ilie Toma: Nu am votat un Guvern ZERO

  • Povesteste-ne și cum ai rezolvat pensionarea d-nei pogea cu grupa1 de munca!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura