Sport

Cupa „VTM Hăşdat” dă startul sezonului naţional la VTM

04 Cupa „VTM Hasdat”Ciprian Marinuţ

Prima etapă a Campionatului Naţional de Viteză pe Traseu Montan se va desfăşura mâine, 27 iunie, pe DN 687A dintre Nădăştia de Jos şi Haţeg şi va pune la bătaie „Cupa VTM Hăşdat”. Întrecerea este organizată de Automobil Club Român, filiala Hunedoara, în colaborare cu Clubul Sportiv Auto Karting, şi va alinia la start piloţi din toată ţara. În rol de deschizător de traseu va fi dublul campion naţional Mihai Cîmpeanu.

Cursă de viteză şi măiestrie
Proba de viteză pe traseu montan constă în urcarea contra cronometru pe traseul stabilit, în două manşe, în regim de circulaţie închisă. În timpul desfăşurării cursei, în automobil se va afla numai pilotul. Traseul raliului „VTM Hăşdat”, în lungime de trei kilometri, este unul tehnic şi de viteză şi va scoate în evidenţă măiestria piloţilor, pe cele patru curbe dreapta, patru viraje la stânga şi două „ace de păr”, dar şi pe liniile drepte de drum pe care se pot dezvolta viteze mari. „Aş fi vrut să particip şi eu, însă bolidul meu Mitshubihi Evo 6 este încă în revizie tehnică. Pentru că îmi place totuşi foarte mult traseul de la Hăşdat, o să merg în afara concursului ca deschizător de traseu cu un BMW, alături de elevii mei de la şcoala de pilotaj din Brad”, a afirmat dublul campion naţional la VTM Mihai Cîmpeanu.

Trei categorii, mai multe clase
Participanţii se pot înscrie cu o taxă de 230 de lei la una din cele trei grupe (juniori, debutanţi, avansaţi) şi pot concura la mai multe clase, în funcţie de capacitatea cilindrică a maşinii. La juniori sunt admişi în competiţie piloţii care nu au împlinit încă vârsta de 18 ani şi care nu posedă permis de conducere, dar care trebuie să depună o  declaraţie notarială a ambilor părinţi prin care aceştia să îşi exprime acordul pentru participare. La „debutanţi”, sunt admişi piloţii care nu au mai mult de cinci participări la etape de VTM, automobilele acestora trebuind să aibă până în 180 de cai putere. Grupa „avansaţilor” va cuprinde patru clase, H1, H2, H3, H4 – de la 1.600 până la peste 3.000 cmc. La ediţia din 2014, întrecerea s-a bucurat de un succes aparte, podiumul fiind acaparat de piloţi din afara judeţului, prezenţi în număr mai mare decât de obicei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura