Sport

FRF a anunţat cine a primit licenţa UEFA. Corvinul mai are de aşteptat

Comisia de Apel a pronunțat ho­tă­rârile în privința formațiilor care pri­mesc licența UEFA. Nouă cluburi se află pe lista publicată de FRF, dar nu și finalista Cupei României, Corvinul Hunedoara.
Sustenabilitate
Toate formațiile din play-off, dar și ultima clasată din play-out au primit licența: „Următoarele cluburi au primit licență pentru participarea la com­pe­tițiile de club UEFA și UEFA WCL, sezonul 2024 – 2025, ca urmare a cons­tatării îndeplinirii cerințelor mi­nime stabilite în Regulamentul națio­nal de licențiere a cluburilor și de sus­te­nabilitate financiară, ediția 2023, sau în Regulamentul național de licen­țiere a cluburilor pentru participarea la UEFA Women’s Champions League, ediția 2023: Sepsi O.S.K. din Sfântu Gheorghe, Oţelul Galaţi, Universitatea Cluj, Farul Constanţa, FCU 1948 Craiova, CFR 1907 Cluj, Rapid 1923, FCSB, Universitatea Craiova”.
Permisiune specială
În privința divizionarei secunde Corvinul Hunedoara, forul de la București a făcut precizări supli­men­tare: „Referitor la CS Corvinul 1921 Hunedoara, Administrația de licen­țiere nu poate oferi detalii la acest moment despre procesul de licen­țiere, deoarece procedurile extraordi­nare de licențiere sunt realizate de către UEFA. Conform Regulamentului de licențiere al UEFA, doar aceasta poate acorda o permisiune specială unui club pentru a intra în competițiile de club UEFA”. Potrivit surselor, UEFA va anunța decizia în cazul hunedo­renilor după data de 5 mai. Totodată, au fost anunţate şi echipele de fotbal feminin care au primit licenţă UEFA WCL: Universitatea Olimpia Cluj, Csikszereda Miercurea Ciuc, Farul Constanţa şi Politehnica Timişoara. (N. Gavrea)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura