Sport

FCSB este noua campioană a României. Echipa nu mai câştigase titlul din 2015

FCSB a câştigat titlul de campioană a României la fotbal, sâmbătă seara, după ce a învins-o pe Farul Constanţa cu scorul de 2-1 (1-0), pe Arena Naţională din Capitală, în etapa a şaptea a fazei play-off a Superligii, scrie digi24.

Un singur punct
FCSB s-a impus prin golurile marcate de David Miculescu (26) şi Alexandru Băluţă (84), în timp ce pentru fosta campioană a înscris Rivaldinho (79). FCSB a mai avut două ocazii uriaşe de gol, ambele prin Darius Olaru (77, 90+3 – bară), ambele în situaţii de unu la unu cu portarul. FCSB nu mai câştigase titlul din 2015 FCSB nu mai câştigase titlul din 2015, de atunci având şapte clasări pe locul secund şi una pe locul cinci. „Roş-albaştrii” mai aveau nevoie de un singur punct pentru a-şi asigura titlul, cu trei etape înainte de finalul sezonului, dar au obţinut victoria. FCSB e neînvinsă în play-off, având cinci victorii şi două egaluri. Farul a pierdut al doilea său meci în play-off, având patru victorii şi un egal. În cele patru dueluri directe din această stagiune, FCSB a învins cu 1-0 în deplasare şi a remizat acasă (1-1) în sezonul regulat, iar în play-off a învins-o pe Farul cu 1-0 şi 2-1.

Analiză
Gigi Becali a declarat, sâmbătă seară, după ce FCSB a câştigat titlul, că trebuie neapărat să aducă la echipă şapte sau opt jucători, deoarece do­reş­te ca în sezonul viitor echipa să ajungă în cupele europene cât mai departe. „Noi nu tre­buie să uităm nicio­dată şi trebuie să ana­li­zăm ce se întâmplă în fotbalul ro­mânesc. Dinamo, Rapid… Ăsta este meritul meu, că am ţinut echipa tot timpul în frunte. Ce s-a întâmplat în seara asta este cu­nuna. Noi am câş­tigat en fanfare. Pu­tea să fie 5-1. Acum suntem campioni. Să se bu­cu­re toa­tă lu­mea… Acum noi tre­buie să vedem ce în­seamnă ti­tlul ăsta. Pen­tru ce l-am luat? Dacă nu mergem în cupele eu­ro­pene degeaba. Nu mă in­te­re­sează titlul dacă nu mă duc în Cupele euro­pe­ne. Trebuie să iau 7-8 jucă­tori neapărat. Din cam­pio­na­tul românesc vreo trei îi ştiu. Alibec, poate Louis Monteanu, mai sunt şi de la Craiova… Vreau să iau ju­că­tori pe care mâine să-i pun să joace”, a spus Becali la Digi Sport.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura