Comunitate

Chiar dacă iarna încă n-a trecut, numărul pneumoniilor a scăzut

4 Sanatoriul Pneumoftiziologie Brad 0 (3)Magdalena Şerban

Dacă luna trecută, Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara (DSP) anunţa un val de pneumonii care a pus stăpânire pe hunedoreni, odată cu luna mărţişorului, numărul acestora este în scădere.

Scădere pe linie
„În penultima săptămână, s-au înregistrat 1.203 cazuri de infecţii acute respiratorii, din care pneumonii sunt 667, cazuri compatibile cu gripa (cazuri suspecte) sunt 20, iar internări 188. Raportat la aceeaşi perioadă, dar a anului trecut, atunci am avut infecţii acute respiratorii în număr de 1.534. Din 1 februarie 2013 şi până la această oră, avem confirmate de Institutul Cantacuzino 19 cazuri de gripă în total, din care două AH1 şi 17 cazuri de gripă de tip B. În judeţ, s-au utilizat toate dozele de vaccin antigripal primit“, a declarat dr. Cecilia Birău, directorul adjunct al DSP Hunedoara.

La sanatoriul din Brad, o uşoară creştere
Luând pulsul din zona Brad, reprezentanţii Sanatoriului de Pneumoftiziologie din localitate spun că în perioada 1 ianuarie 2013 – 18 martie 2013, au înregistrat 55 de cazuri de pneumonii, comparativ cu 46, câte au existat în aceeaşi perioadă a anului precedent. În momentul de faţă, sunt nouă pacienţi internaţi cu această boală. De menţionat că pneumoniile sunt generate de viroze netratate, în primul rând. Ca un caz de pneumonie să fie tratat la timp, trebuie să fie descoperit la timp. Pentru acest lucru, este obligatoriu să se stabilească un diagnostic corect. Netratarea în parametrii medicali impuşi sau lipsa unui tratament adecvat pot duce chiar la deces, susţin specialiştii brădeni. Conform acestora, igiena zilnică şi aerisirea regulată a încăperilor reprezintă alţi doi factori importanţi în încurajarea apariţiei bolii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura