Info IT

Cât de protejat eşti împotriva viruşilor şi a hackerilor (1)

Sebastian Mezei

Dacă sunteţi un utilizator obişnuit al calculatorului, probabil aţi trecut şi prin experienţele neplăcute ale virusării acestuia, rezultând pierderi de fişiere sau aplicaţii mai mult sau mai puţin importante.

Pentru a evita situaţii similare, sau pentru a diminua măcar posibilitatea repetării acestor experienţe neplăcute, cel mai bine este să ne protejam calculatorul împotriva viruşilor şi să acordăm o atenţie sporită transferului de fişiere de la un computer la altul.
Există câteva mijloace principale de apărare şi protejare a calculatorului dumneavoastră împotriva viruşilor şi hackerilor: firewall-ul, antivirusul, anti-spayware-ul, setarea corectă a browserului utilizat sau folosirea unor parole complexe.
Despre cum să setaţi o parolă complexă, vom discuta într-un articol viitor, astăzi, prezentându-vă celelalte mijloace de protecţie.
Instalarea unui firewall (paravan de protecţie):
Acesta are rolul să împiedice calculatorul să răspundă la apelurile lansate de către hackeri în Internet.
Pentru sistemele Windows, activarea acestuia se face urmând paşii: faceţi clic pe Start, faceţi clic pe Executare, tastaţi Firewall.cpl, apoi faceţi clic pe OK, iar în fila General, faceţi clic pe Activat (dacă nu este activat deja), faceţi clic pe OK. Aceste setări pot să difere în funcţie de varianta sistemului de operare deţinut.

Utilizaţi un software antivirus:
Programele antivirus au rolul de a scana fişierele şi mesajele e-mail din calculatorul dumneavoastră pentru găsirea viruşilor, care pot fi şterşi sau puşi în carantină. Programul antivirus trebuie ţinut activ tot timpul şi setat pe automat opţiunea de update a antivirusului, pentru a contracara ultimele vulnerabilităţi de securitate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura