ActualitateFlash

Intervenţii chirurgicale, în premieră, la Hunedoara

Sorina Popa

Ieri, la Spitalul „Alexandru Simionescu” din municipiul Hunedoara, au fost efectuate, în premieră, primele operaţii de înlocuire a articulaţiilor de genunchi, adică fixarea de proteze de genunchi.

Trei pensionari operaţi
Pentru a efectua intervenţiile respective, la Hunedoara, au sosit doi specialişti în domeniu – prof. dr. Radu Prejbianu şi dr. Dinu Vermeşan – de la Spitalul de Urgenţă din Timişoara. Potrivit doctorului Bende Barna, managerul spitalului, protezele de genunchi au fost achiziţionate de unitatea spitalicească hunedoreană, ele fiind donate la trei pacienţi. Este vorba de trei persoane în vârstă, care se aflau pe lista de aşteptare. „Am achiziţionat şase asemenea proteze de genunchi. Astăzi (n.r. ieri), vor fi efectuate trei operaţii de înlocuire a articulaţiilor de genunchi cu protezele respective. Pacienţii sunt toţi pensionari. La Hunedoara, aceste intervenţii se realizează în premieră. E nevoie de tehnică şi de instrumentarul necesar. Protezele de genunchi sunt mult mai scumpe, de exemplu, decât cele de şold, deci, investiţia nu e una uşoară”, a declarat Bende Barna, managerul Spitalului municipal din Hunedoara, medic ortoped la rândul său.

Recuperarea durează 10 zile
Pacienţii care suferă de artroză la genunchi ajung să nu se mai poată deplasa, de aceea, intervenţia, denumită artroplastie, este una extrem de importantă. După intervenţie, bolnavul îşi recapătă mobilitatea şi se va putea deplasa în aproximativ 10 zile.
Se ştie că Spitalul Municipal din Hunedoara poartă numele unui ortoped de excepţie (n.r. Alexandru Simionescu), care a lucrat aici. Iar, conducerea unităţii nu se lasă mai prejos şi continuă seria premierelor din specialitatea respectivă, aşa cum s-a obişnuit la acest spital.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura