EvenimentFlash

Anchetă în plină desfăşurare la Mina Uricani

Carmen Cosman

Peste 100 de persoane au fost audiate până acum de procurori în ancheta privind cauzele tragediei de la Uricani, iar anchetatorii continuă să ia declaraţii. Între timp, angajaţii unităţii extractive stau în continuare acasă, iar în subteran, intră doar anchetatorii şi echipele de intervenţie.

Angajaţii Exploatării Miniere Uricani rămân cel puţin încă două zile acasă şi vor fi plătiţi, în continuare, cu salariul de încadrare. „Încă se face evaluarea lucrărilor care trebuie executate, iar mâine vom lua o decizie în ceea ce priveşte reluarea activităţii”, a declarat directorul general al Companiei Naţionale a Huilei Petroşani, Constantin Jujan. După cele două explozii produse în data de 5 februarie în subteranul minei Uricani, activitatea extractivă  a fost stopată, iar în mină au mai intrat doar salvatorii minieri şi anchetatorii care culeg probe de la faţa locului. Pe de altă parte, ancheta în ceea ce priveşte stabilirea cauzelor care au dus la producerea tragediei sunt în plină desfăşurare. Anchetatorii continuă să ia declaraţii de la toate persoanele care pot da informaţii referitoare la acest accident de muncă, soldat cu cinci victime.
Ioan Nicodim, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, spune că până acum, au fost audiate aproximativ 100 de persoane, salvatori minieri, angajaţi ai unităţii extractive sau rude ale echipei de electricieni decedaţi în subteran. Şi reprezentanţii INSEMEX Petroşani lucrează în continuare la efectuarea expertizei tehnice. „Expertiza tehnică este în desfăşurare. Specialiştii INSEMEX au intrat şi astăzi în subteran şi se adună cât mai multe probe şi documente, ce stau la baza stabilirii cauzelor care au dus la producerea accidentului”, a declarat Constantin Lupu, directorul INSEMEX Petroşani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura