Comunitate

Pulsul spitalului din Orăştie e bun

Magdalena Şerban

În timp ce sistemul sanitar din România uită să pună în centrul atenţiei pacientul, unele spitale din ţară caută, cu îndârjire, ca măcar pe plan local, lucrurile să se desfăşoare normal. Este şi cazul spitalului din Orăştie, unde există răni, dar şi pansamente.

Start la investiţii

Fără datorii rămase peste an, Spitalul Municipal Orăştie îşi continuă programul de modernizare, dorind, totodată, ca fondurile europene să nu ocolească instituţia. „Avem în derulare, un program privind reabilitarea şi modernizarea Ambulatoriului, în valoare de 1.700.000 de euro. De asemenea, suntem în discuţii pentru finanţarea, cu fonduri europene, pentru dotarea cu tehnică de calcul a unităţii. Un astfel de sistem ne-ar facilita legăturile cu spitalele din ţară şi străinătate, telemedicina fiind o resursă de viitor. Cât despre banii europeni, cu siguranţă că ar reprezenta pentru noi un mare plus. Mai avem de finalizat sistemul de supraveghere video a compartimentului de Urgenţe, a tuturor intrărilor. Au fost luate măsurătorile necesare, iar în perioada următoare, va fi instalată şi aparatura”, spune managerul unităţii sanitare, medicul primar chirurg Dan Mihail Sechi.

Vizită în ţara lalelelor

Reprezentanţii spitalului olandez „Albert Schwitzer“, prieteni buni ai Spitalului Municipal din Orăştie, se ţin de cuvânt, aşa cum au obişnuit, de fiecare dată. „Comunicarea cu prietenii noştri din Olanda are un caracter permanent. Nici noi nu i-am uitat, dar nici ei pe noi. Ne-au făcut un fel de „fişier de SOS“, în care au cuprins liste cu aparate medicale, lămpi, mese de operaţii interschimbabile, precum şi diferite ustensile necesare spitalului. Acesta ne-a fost ataşat pe e-mail, pentru a-l vizualiza şi a le transmite ce ne-ar fi de folos. Toate sunt foarte interesante şi de mare ajutor. Vom merge, în luna martie, într-o scurtă vizită, la partenerii olandezi, cărora le mulţumesc şi le voi mulţumi de fiecare dată când voi avea ocazia, pentru tot sprijinul acordat”, a declarat dr. Dan Mihail Sechi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura