FlashPolitica si administratie

Aleşii locali au adoptat bugetul Devei pe acest an

05 Sedinta-CL-Deva  Volodia Macovei

Sâmbătă, Consiliul Local Deva a adoptat bugetul municipalităţii pentru anul 2014, după câteva săptămâni de analize, discuţii şi pregătiri în grupurile de lucru din Primărie şi Consiliul Local.

Excedent pentru supraveghere video
Consiliul Local a votat Bugetul municipiului Deva pe anul 2014, în valoare totală de 185.967.140 lei la partea de venituri şi de 186.122.770 lei la partea de cheltuieli. După cum se arată în documentele oficiale, diferenţa dintre veniturile bugetului local şi cheltuieli o reprezintă excedentul bugetar al anului precedent, respectiv 155.630 lei, propusă a fi utilizată astfel: pentru finanţare „Sistem de supraveghere video în zona de acţiune urbană”, 15.330 lei, reprezentând prefinanţarea necheltuită în anul anterior, care se reportează în anul curent cu aceeaşi destinaţie, şi 140.300 lei pentru finanţarea investiţiei „Reabilitare iluminat public conform actului adiţional nr. 3 la Contractul de concesiune nr. 5038 din 2003”.

Asistenţa socială e cea mai scumpă
Principalelor instituţii subordonate CL Deva li s-au alocat bani după cum urmează: Serviciul public de poliţie locală – 2,4 milioane lei, Centrul cultural „Drăgan Muntean” – 1,5 milioane lei, Creşa Deva – 855.000 lei, Direcţia de asistenţă socială 9,3 milioane lei, Serviciul public administrare pieţe, târguri, cantină – 2,5 milioane lei, Serviciul comunitar pentru cadastru şi agricultură – 3,5 milioane lei şi Serviciul public de întreţinere şi gospodărire municipală – 5,8 milioane lei.

O scenă mobilă nouă
Dintre investiţiile importante ce se vor derula în acest an, pentru care s-au alocat bani din bugetul local, ar fi de amintit reamenajările pieţei agroalimentare Cioclovina, din Micro 15 (384.530 lei), şi pieţei agroalimentare de pe bulevardul Mihail Kogălniceanu (186.110 lei), dar şi amenajarea căminelor culturale din satele Archia, Bârcea Mică şi Cristur, cu câte 10.000 de lei fiecare. De asemenea, în bugetul pe 2014 sunt prevăzute cheltuieli de proiectare pentru elaborarea studiilor de prefezabilitate şi a studiilor de fezabilitate pentru investiţii în şcoli, respectiv reabilitarea Liceului Pedagogic „Sabin Drăgoi” (70.000 de lei) şi reabilitarea instalaţiilor electrice, sanitare şi amenajări interioare la Şcoala Generală „Andrei Şaguna” (20.000 de lei).
Tot în acest an, Centrul Cultural „Drăgan Muntean” primeşte 205.000 lei pentru achiziţionarea unei scene mobile şi 100.000 de lei pentru o instalaţie de sonorizare care va fi folosită la scena mobilă.

6,7 milioane pentru locuri de joacă
Pentru locurile de joacă pentru copii, 14 ce vor fi reabilitate şi cinci noi, va fi alocată o sumă extrem de generoasă: aproape 5,5 milioane lei pentru reabilitări şi aproximativ 1,2 milioane lei pentru construcţiile noi. Deoarece a apărut o diferenţă consistentă între costurile de reabilitare a locurilor de joacă estimate anul trecut şi cele prinse în bugetul acestui an, în unele cazuri fiind de câteva ori mai mari, specialiştii Primăriei Deva au explicat că, faţă de intenţia iniţială de a repara aceste obiective, s-a luat decizia ca ele să fie aduse la acelaşi standard de confort şi securitate cu obiectivele noi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura