Sport

ACS Viitorul Veţel, o echipă născută din dragoste pentru handbal

Într-un judeţ în care nu mai există handbal feminin la nivel de seniori, o „mână” de oameni sufletişti au pus bazele unui proiect frumos în comuna Veţel. Astfel, de şase luni, echipa de handbal feminin ACS Viitorul Veţel încearcă să atragă către acest sport pe tinerele din zona rurală, care nu au posibilitatea să practice această disciplină la oraş.

Destinată copiilor din zona rurală
Iniţiatoarea acestui proiect este o deveancă, Angela Pop, cunoscută în lumea handbalului feminin din România drept un suporter înfocat şi un susţinător al echipei naţionale, cea pe care a însoţit-o în ultimii ani la aproape toate marile competiţii unde aceasta a participat. „Bucuria care ne-a adus-o handbalul mie şi fiului meu am vrut să o împărtăşesc şi altor persoane, în special copii. Astfel, în luna iulie a anului trecut am fost contactată de o persoană din cadrul comunei Veţel, care mi-a făcut propunerea de a mă implica la clubul ACS Viitorul Veţel, ce urma să se înfiinţeze. Am acceptat pe loc şi am fost numită secretat general iar din luna august am înfiinţat secţia de handbal feminin, de care mă ocup în special. Este o echipă destinată exclusiv copiilor din zona rurală, cei care nu au posibilitatea de a practica acest sport la oraş, din cauza cunoscutelor probleme financiare”, a spus Angela Pop.

„Costurile sunt mari, dar vrem să oferim copiilor o viaţă mai bună!”
Cu ajutorul profesorului de sport de la Şcoala Generală din Veţel, Călin Ciolan, s-a organizat o selecţie, iar echipa de handbal feminin a fost formată imediat. Antrenor principal a fost numit Paul Truţă, cel care în acest an va termina Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport iar Angela Pop, pe lângă responsabilităţile organizatorice ocupă şi funcţia de antrenor secund. „Când vremea ne permite, ne pregătim pe terenul sintetic din satul Leşnic, dar când nu putem face antrenamente acolo, închiriem Sala Sporturilor din Deva. Primăria din Veţel ne ajută cu transportul iar cu sprijinul unei firme din Franţa am reuşit să achiziţionăm o parte din materiale, echipamente de joc şi mingi. De asemenea, o prietenă din Danemarca, Simona Miclău, a donat echipament de joc şi a suportat cheltuielile legate de încălţămintea de joc şi antrenament a fetelor, pentru că multe dintre ele nu au nici aceste posibilităţi. Costurile financiare care implică acest proiect sunt mari, dar tot ce vrem noi este să aducem bucurie pe chipul unor copii care, din păcate, întâmpină multe greutăţi şi au o grămadă de neajunsuri în viaţa de zi cu zi. Am creat această secţie de handbal pentru a le oferi şansa la o viaţă mai bună”, a precizat inţiatoarea proiectului.

Le-au cunoscut personal pe componentele naţionalei
O mare bucurie pentru aceşti copii a fost şansa de a vedea „pe viu“ câteva evenimente handbalistice de mare amploare. Astfel, în luna noiembrie 2016, echipa ACS Viitorul Veţel a asistat pe viu la „Trofeul Carpaţi” de la Cluj, unde fetele le-au cunoscut personal pe componentele echipei naţionale a României. De asemenea, în urmă cu câteva săptămâni, tinerele handbaliste au asistat la unul din cele două două meciuri amicale România – Spania, de la Bucureşti, precum şi la „Trofeul Carpaţi” pentru junioare, de la Rm. Vâlcea. „Fetele au fost fascinate de ce au văzut acolo. Pentru ele, şansa de a vedea echipe naţionale ca Ungaria, Spania, România, Rusia, Polonia sau Norvegia a fost ceva de nedescris. Cuvintele a două dintre ele, Olivia şi Mădălina, m-au impresionat enorm. Mi-au spus: „Doamnă Angela, vă promitem că o să  muncim enorm şi că într-o zi o să jucăm şi noi pe acest teren!”. Eu pot să le promit că voi face tot ce va ţine de mine pentru a le ajuta să facă handbal de performanţă”, a mai spus Angela Pop.

Înscrisă în campionatul judeţean
Echipa feminină de handbal ACS Viitorul Veţel a fost înscrisă şi în campionatul judeţean pentru junioare IV, unde până acum, a câştigat două partide, a remizat într-un meci, fiind învinsă în alte cinci. „Fetele au suferit după aceste înfrângeri, dar le-am explicat că victoriile vor veni, noi trebuie doar să muncim mai mult”, a încheiat Angela Pop. (Ovidiu Mănăstire)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura