Eveniment

„Ţepele” cu vacanţele exotice iau amploare

03 X 2 canare

Sorina Popa

Se pare că numărul hunedorenilor înşelaţi cu oferte de vacanţă la preţuri avantajoase creşte de la o zi la alta. Reclamaţiile depuse la Poliţie, de către persoane nemulţumite de serviciile firmei First Choice Marketing SRL se înmulţesc îngrijorător de tare.
Recent, firma amintită a organizat din nou o prezentare a ofertelor de vacanţe în insule exotice din lume, la un local din municipiul Deva. Asta, după ce asemenea prezentări au mai fost organizate în judeţ, la Hunedoara. Mai mulţi dintre cei chemaţi să asiste la prezentările firmei First Choice Marketing au reclamat, însă, a doua zi, faptul că ei consideră că au fost, înşelaţi de societatea respectivă.

Încheie precontracte şi dau un avans
Totul a început în judeţul nostru, după ce reprezentanţii SC First Choice Marketing SRL, din Bucureşti, şi-au prezentat oferta la un târg de turism organizat la sediul unui hotel din Hunedoara: sejururi de vis la preţuri aproape incredibil de mici, în Tenerife, Insulele Canare şi în mai multe locaţii exotice. Sute de hunedoreni s-au lăsat ademeniţi de ofertele turistice, grăbindu-se să încheie precontracte cu agenţia respectivă. Au depus bani în contul firmei, pregătiţi să plece în vacanţe. Dar, ulterior, au constatat că oferta din promoţii nu se potrivea sub nici un chip cu cea reală. Condiţiile erau cu totul altfel, iar preţul sejurului, iniţial de aproximativ 950 de euro, în realitate era mult mai costisitor. Când au văzut asta, oamenii au sunat la agenţia de turism să îşi ceară banii înapoi, dar patronii acesteia au refuzat să rezilieze contractele.

1 milion de euro prejudiciu
Hunedorenii înşelaţi au depus plângeri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara şi la Poliţie, împotriva reprezentanţilor firmei de turism, reclamând că au fost induşi în eroare prin ofertele mincinoase şi că nu îşi mai pot recupera banii. Potrivit subinspectorului Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, „există un dosar întocmit de poliţiştii din Timiş, privind SC First Choice Marketing SRL. Se pare că deocamdată, prejudiciul produs de reprezentanţii acestei firme se ridică la un milion de euro”. Persoanele înşelate povestesc că au fost contactate telefonic de către reprezentanţii firmei, care motivează că vor să afle de la ele câţi bani au cheltuit în vacanţe şi le ofereau bilete în insule exotice la preţuri extrem de avantajoase. Prezentarea firmei se pare că este una profesionistă, iar mulţi dintre cei înşelaţi susţin că parcă li se spală creierele, nu-şi dau seama ce contracte semnează, iar apoi nu reuşesc să recupereze avansul dat pentru biletele de vacanţă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.