Strand ultramodern la Lupeni

18 iunie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

strand lupeni

Dana Istudor

Cel mai mare ştrand din Valea Jiului va fi deschis în Lupeni, după ce municipalitatea s-a asociat cu un investitor privat pentru reamenajarea locului de agrement. Investiţia se ridică la suma de 200.000 de euro, iar edilii spun că la ştrandul din Lupeni se lucrează de zor, astfel încât, la sfârşitul săptămânii viitoare, piscinele să fie deschise publicului larg.
Se pot bălăci peste 1.000 de persoane
„Este o investiţie de peste 200.000 de euro, la care va veni cu 10 la sută din profitul realizat către Consiliul Local. Deci, nu numai că Primăria nu scoate bani, dar chiar şi câştigă din această asociere. Este un ştrand care se ridică la standarde europene, cu apă reciclabilă, cu tot ce înseamnă infrastructură, cabine de duş, cabine de schimb, chiar şi o terasă modernă”, a declarat Gabriel Lungu, city manager în cadrul Primăriei Lupeni. În cele două bazine vor putea să scape de arşiţa verii cel puţin 1.200 de persoane. „Ca termen de execuţie, trebuia să fie finalizat duminica aceasta. Sperăm să ne lase Dumnezeu să lucrăm. Va fi o piscină mai mare, cu sisteme de filtrare, apa va fi tratată tot timpul. Piscina mică va avea un singur sistem de filtrare, totul se calculează în funcţie de capacitatea acesteia”, a precizat Marian Băjenescu, reprezentantul firmei care amenajează piscinele.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Efectele calamitãtilor asupra hunedorenilor

Dacă s-ar rupe barajul de la Gura Apelor, nivelul apei în Haţeg ar ajunge la 2,85 m în 75 minute,...

Gura lumii – 19 iunie 2009

Cică spun gurile rele, că un dosar în care sunt cercetaţi mai mulţi tineri că au căutat prin munţii noştri...

Bulina neagra – 19 iunie 2009

Monica Iacob Ridzi,  ministrul Tineretului şi Sportului Pentru că este acuzată de colegi din Coaliţie că a folosit ineficient banii...

Închide