„Şpaga” guvernului salveazã primãriile de la faliment

31 mai 2010 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Nicolle Ebner

Zeci de primării hunedorene au primit o finanţare neaşteptată, prin care-şi pot continua activitatea pentru încă o perioadă de timp.

„Noi l-am făcut parlamentar, banii vin în judeţ!”

Un număr de 47 de primării din judeţ, ajunse în situaţii financiare dificile, din cauza bugetelor insuficiente, au primit 1,7 milioane lei din fondul de rezervă al judeţului, pentru ca activitatea administraţiilor să nu intre în colaps. Sumele repartizate sunt cuprinse între 5.000 de lei şi 100.000 de lei, pe lista primăriilor ajutate regăsindu-se atât cele conduse de PNL, dar şi unele primării conduse de PSD şi PDL. Grupul consilierilor judeţeni PDL care l-a acuzat pe preşedintele CJH, Mircea Ioan Moloţ (foto), de împărţirea banilor pe criterii politice, a căzut într-o muţenie profundă, după ce a aflat de unde provin banii. „Guvernul Boc a promis fiecărui parlamentar o sumă de bani, pe care să o aducă în teritoriu, dacă votează bugetul pe anul 2010. Senatorul Dan Radu Ruşanu a primit 1,7 milioane lei, bani pe care i-am cerut să-i dea la judeţ, pentru că organizaţia judeţeană PNL l-a făcut parlamentar. Aşa că, să nu-mi vorbiţi mie de politizare”, a răspuns Mircea Ioan Moloţ acuzaţiilor lansate de consilierii PDL.

Au rămas fără replică

Preşedintele CJH a declarat că, Dan Radu Ruşanu a fost singurul parlamentar care a fost de acord ca banii obţinuţi de la guvern, în schimbul votului favorabil pentru bugetul pe anul 2010, să fie trimişi în judeţ, pentru a fi împărţiţi în funcţie de nevoile comunităţilor conduse de primarii liberali. „Le-am propus acelaşi lucru şi parlamentarilor Viorel Arion de la PDL şi Laurenţiu Nistor, de la PSD. Banii intrau la bugetul judeţului, apoi puteau fi împărţiţi, după cum stabileau grupurile de consilieri judeţeni ale celor două partide. Au refuzat, optând pentru repartizarea banilor primiţi de ei prin hotărâri de guvern. Aşa că, suma de 1,7 milioane de lei aparţine liberalilor, şi am împărţit-o cum vrem noi, nu cum vor consilierii PDL”, a adăugat Mircea Ioan Moloţ.

În consecinţă, consilierii PDL rămaşi fără replică au înghiţit în sec şi au bătut în retragere, după ce au recunoscut că nu ştiau nimic despre discuţia purtată cu deputatul Viorel Arion şi opţiunea acestuia.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Dan spune:

    Molot,ce corect vrei sa pari tu,ce sarac esti tu pe timp de criza vezi de,Simota Alin,ce face cu filele CEC ca il scapa procurori de la noi din Vale ca este bogat si PNL-ist si asteapta la pastele cailor ca vom vota asa oameni.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Concurs naţional pe tema tradiţiilor româneşti

Ieri, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, a avut loc deschiderea festivă a Concursului Naţional „Cultură şi Civilizaţie în România”,...

Gura lumii

Mare vânzoleală într-o regiune cu multe lămpaşe, după ce doi oameni importanţi au ajuns în plasa unor justiţiari. Cei doi,...

Meci de old boys organizat la Hunedoara

Fără fotbal de performanţă în oraş de mai mulţi ani, aproape 2.000 de hunedoreni au venit, sâmbătă seara, pe Stadionul...

Închide