Sport

Sărbătoare şi speranţe la FC Hunedoara

Ciprian Marinuţ

Echipa de fotbal FC Hunedoara a primit, sâmbătă, pe Stadionul „Michael Klein”, trofeul de campioană a Ligii a IV-a, şi va reprezenta judeţul la barajul pentru promovarea în eşalonul trei, la doar un an de la înfiinţare.

Născuţi campioni

Înfiinţată în vara anului trecut, la iniţiativa consilierilor locali Mihai Leu şi Dan Bobouţanu, cu girul Primăriei Hunedoara şi a membrilor fondatori Mircea Lucescu şi Ioan Andone, echipa FC Hunedoara pare inventată pentru a face performanţă. Cu fostul preşedinte din anii 80, Gelu Simoc, la conducere şi cu Nelu Mitrică pe banca tehnică, FC Hunedoara a câştigat campionatul Ligii a IV-a, după un parcurs excelent. Campioni cu două etape înainte de final, hunedorenii au câştigat şi ultimul joc din campionat, 6-0, acasă, cu Metalul Crişcior, prin golurile marcate de Ovidiu Popesc (min. 2 şi 83), Corobea (72 şi 87), Şaucă (74) şi Trăşcan (77). Hunedorenii au primit, la final, trofeul de campioni judeţeni din partea Asociaţiei Judeţene de Fotbal, acelaşi titlu fiind cucerit şi de echipa de juniori a FC Hunedoara, antrenată de Claudiu Toader. Juniorii au câştigat şi trofeul de golgeter, prin Alexandru Vremi, care a marcat 56 de goluri.

FC Hunedoara va juca în meciul ce va decide accesul în Liga a III-a cu campioana judeţului Cluj, FC Unirea Floreşti. Partida se va disputa pe stadionul din Blaj, judeţul Alba, marţi, 15 iunie, cu începere de la ora 17.30, într-o singură manşă eliminatorie. Unirea 1 Floreşti este antrenată de experimentatul antrenor Alpar Meszaros.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura