Învaţă cum să supravieţuiască dezastrelor

17 iulie 2012 | Adauga un comentariu

Maximilian Gânju

Zeci de copii din întreaga ţară învaţă cum se acordă primul ajutor şi cum trebuie să se comporte în caz de dezastru, în cadrul unei tabere care are loc în această săptămână la poalele Staţiunii Straja din Lupeni.

Tabăra de supravieţuire este la ediţia cu numărul trei şi are invitaţi din toate structurile de intervenţie în caz de dezastre, iar 50 de copii din mai multe judeţe ale ţării învaţă timp de o săptămână cum să facă faţă unei situaţii de urgenţă. Organizată de Crucea Roşie din municipiul Lupeni şi finanţată de primăria din localitate, tabăra le oferă participanţilor posibilitatea de a se instrui în toate situaţiile apărute după un dezastru natural. Copiii participă atât la lecţii, cât şi la demonstraţii practice, ceea ce le stârneşte interesul, cred organizatorii.
„Astăzi (n.r. luni), au început primele ore şi ca o noutate în acest an, participă şi trei ofiţeri de la Centrul Naţional de Perfecţionare a Pregătirii pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă Ciolpani. Mai sunt invitaţi şi reprezentanţi de la ISU, Jandarmerie, Protecţia Civilă. Avem copii din mai multe judeţe, cum ar fi Arad, Constanţa, Braşov. Sunt învăţaţi cum să acţioneze în situaţii de cutremur, inundaţii, dezastre naturale în general şi participă atât la ore de teorie, cât şi la demonstraţii practice. Ca un exemplu, joi, vom merge în Straja cu Jandarmeria Montană, unde copiii vor asista la o demonstraţie a jandarmilor montani de salvare de la înălţime. Sunt spectaculoase toate demonstraţiile, pentru a capta interesul participanţilor”, a precizat Simona Hîrieaşu, director al Subfilialei de Cruce Roşie din Lupeni.

Publicat in: Actualitate


Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Procurorii au liber la percheziţie electronică în dosarul Sexgate din Vulcan

Cercetările continuă în dosarul în care este implicată fiica viceprimarului din Vulcan şi poliţistul Adrian Sucilă (foto). Procurorii au obţinut...

„Prinţesa“ Balcanilor la semifond

Atleta Claudia Maria Florea (17 ani), care are dublă legitimare la CS Ghelari şi SCM Deva, a cucerit medalia de...

Un copil de 10 ani s-a înecat în Mureş

Un copil de 10 ani a fost găsit înecat în Râul Mureş, după ce dispăruse de acasă încă de duminică...

Închide