Actualitate

Învaţă cum să supravieţuiască dezastrelor

Maximilian Gânju

Zeci de copii din întreaga ţară învaţă cum se acordă primul ajutor şi cum trebuie să se comporte în caz de dezastru, în cadrul unei tabere care are loc în această săptămână la poalele Staţiunii Straja din Lupeni.

Tabăra de supravieţuire este la ediţia cu numărul trei şi are invitaţi din toate structurile de intervenţie în caz de dezastre, iar 50 de copii din mai multe judeţe ale ţării învaţă timp de o săptămână cum să facă faţă unei situaţii de urgenţă. Organizată de Crucea Roşie din municipiul Lupeni şi finanţată de primăria din localitate, tabăra le oferă participanţilor posibilitatea de a se instrui în toate situaţiile apărute după un dezastru natural. Copiii participă atât la lecţii, cât şi la demonstraţii practice, ceea ce le stârneşte interesul, cred organizatorii.
„Astăzi (n.r. luni), au început primele ore şi ca o noutate în acest an, participă şi trei ofiţeri de la Centrul Naţional de Perfecţionare a Pregătirii pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă Ciolpani. Mai sunt invitaţi şi reprezentanţi de la ISU, Jandarmerie, Protecţia Civilă. Avem copii din mai multe judeţe, cum ar fi Arad, Constanţa, Braşov. Sunt învăţaţi cum să acţioneze în situaţii de cutremur, inundaţii, dezastre naturale în general şi participă atât la ore de teorie, cât şi la demonstraţii practice. Ca un exemplu, joi, vom merge în Straja cu Jandarmeria Montană, unde copiii vor asista la o demonstraţie a jandarmilor montani de salvare de la înălţime. Sunt spectaculoase toate demonstraţiile, pentru a capta interesul participanţilor”, a precizat Simona Hîrieaşu, director al Subfilialei de Cruce Roşie din Lupeni.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura