Bogdan Sitoianu şi Andrei Deliu, campioni naţionali la atletism

20 februarie 2017 | Adauga un comentariu

Sportivii Bogdan Sitoianu, de la CNS Cetate Deva şi Andrei Deliu, de la SCM Deva, au cucerit medalii de aur în cadrul finalei campionatului naţional de atletism în sală, competiţie dotată cu trofeul „Cupa de Cristal”. Sitoianu a cucerit titlul naţional la tineret în proba de săritura în lungime iar Deliu a devenit campion naţional de seniori, la săritura cu prăjina.

Un nou record personal
După argintul balcanic la juniori I, Bogdan Sitoianu şi-a adăugat încă o distincţie în palmaresul său, devenind campion naţional de tineret la săritura în lungime, stabilindu-şi totodată un nou record personal. Elevul lui Mihai Luca a sărit 7,42 metri în finala de la Bucureşti, clasându-se pe locul 4 în ierarhia generală a probei, după Adrian Vasile (CSM Bucureşti – Rapid Bucureşti), cu 7,70 metri, Ionuţ  Neagoe (Farul Constanţa – CSU Portul Constanţa), cu 7,67 metri şi Ionuţ Grecu (CSA Steaua Bucureşti), cu 7,42 metri, cel din urmă având mai puţine sărituri ca Sitoianu. Cum însă toţi cei clasaţi înaintea sa sunt seniori, deveanul a cucerit medalia de aur la categoria tineret.

Deliu şi-a demonstrat valoarea
În proba masculină de săritura cu prăjina, Andrei Deliu s-a clasat pe prima treaptă a podiumului, devenind campion naţional de seniori cu o săritură ce a măsurat 4,90 metri. Atletul de la SCM Deva a fost urmat pe podium de Valentin Stanciu (Rapid Bucureşti), cu 4,80 metri şi Bogdan Popa (Rapid Bucureşti), cu 4,70 metri.

Gafă de proporţii în cursa unei devence
O altă atletă legitimată la SCM Deva, semifondista Claudia Florea, a cucerit două medalii la categoria tineret, adjudecându-şi argintul în proba de 800 de metri şi bronzul în cea de 1.500 de metri. Ultima probă a fost însă una cu scandal, organizatorii, din neatenţie, adăugând un tur în plus la cursă, astfel că atletele au alergat 1.700 de metri în loc de 1.500. Pe acel tur, atleta deveană a fost depăşită de alte două sportive şi în loc de medalia de aur, pe care o avea asigurată la 1.500 de metri s-a ales doar cu cea de bronz. (Ovidiu Mănăstire)

Loading...

Publicat in: Sport


Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Autobergamo, calificare în Final-Four după o revanşă mult aşteptată

Echipa deveană de futsal s-a calificat pentru al treilea an consecutiv în Final-Four-ul Cupei României, după ce a învins clar,...

Gura lumii 21.02.2017

S-a aflat de ce un personaj local are mare nevoie de un primar. Cică, vorbesc gurile rele pe la colţuri,...

Radu Budae va face echipă cu Bende Barna la spitalul din Hunedoara

Radu Budae (foto stânga), cel care a câştigat concursul de manager al Spitalului municipal din Hunedoara, îşi va prelua postul...

Închide