Zi: 16 martie 2015

Comunitate

Cum vede primarul din Toteşti ecoturismul în Ţara Haţegului

În vederea atragerii vizitatorilor şi a promovării bogatului potenţial local, prin Asociaţia de Turism Retezat şi Parcul Naţional Retezat, în ţara Haţegului se derulează un proiect pentru obţinerea certificării de destinaţie eco a zonei, cu recunoaşterea oficială a Autorităţii Naţionale pentru Turism. Astfel, se urmăreşte semnarea unui parteneriat între autorităţi publice, producători autohtoni, asociaţii şi diferite entităţi juridice care vor să se implice, dar şi educarea comunităţii în spiritul „eco“,.

Read More
Comunitate

Şapte la sută dintre bolnavii internaţi la spitalul din Deva sunt din alte judeţe

Cu toate că pentru anul 2014, contractul cu Casa de Sănătate acoperea servicii medicale doar pentru 19.500 de bolnavi, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva au fost tratate 23.500 de persoane. Diferenţa de costuri pentru cele 4.000 de cazuri rezolvate peste contract a căzut astfel pe umerii instituţiei sanitare. Mai mult, circa şapte procente din totalul anual al pacienţilor reprezintă bolnavi care provin din alte judeţe.

Read More
Actualitate

C.A.R. UNIREA PETROŞANI, EVOLUŢIE DE LA TRADIŢIONAL LA MODERN

Casa de Ajutor Reciproc Unirea Petroşani IFN şi-a creat un rol aparte în viaţa cotidiană, constituie una din posibilităţile reale şi uşor accesibile de a realiza proiecte, de a soluţiona probleme de viaţă. Funcţionează după o schemă de economisire-creditare, verificată vreme de decenii, care a reuşit să reziste şi pe perioada comunistă şi în timpul crizei.

Read More