Toteşti se numără printre puţinele comune cu registru agricol electronic aproape finalizat

Magdalena Şerban

În scopul asigurării unei evidenţe unitare cu privire la categoriile de folosinţă a terenurilor, a mijloacelor de producţie agri­colă şi a efectivelor de animale, autorităţile administraţiei publice locale sunt obligate să realizeze întocmirea şi ţinerea la zi a registrului agricol. La Toteşti, demersul a debutat acum doi ani şi este aproape finalizat.
„Prin RegistruI agricol se asigură baza de date pentru realizarea cu ajutorul sis­te­melor electronice de calcul a verificărilor încrucişate între datele din registrul agricol şi datele înscrise în registre specifice ţinute de alte instituţii (spre exemplu APIA). Deci este foarte important atât pentru partea de unitate teritorială, cât şi pentru întregul sis­tem agricol. În noua formă, sunt posibile introducerea şi vizualizarea facilă a infor­maţiilor declarate de către deţinătorii de te­renuri şi/sau construcţii, generarea auto­mată a documentelor, emiterea de rapoarte şi situaţii statistice. Mai există persoane care nu şi-au depus declaraţiile aferente, mai putând face asta până în luna iulie. Îi invit să-şi depună documentele respective până la data menţionată. Ţinând cont de progresul tehnologic, celeritatea transfe­ru­lui de informaţii reprezintă un deziderat, astfel că existenţa Registrului electronic în format electronic constituie o pârghie necesară interconectării cu Registrul agricol naţional, în vederea armonizării infor­ma­ţiilor puse la dispoziţie de posesorii de bu­nuri imobile ”, susţine Tiberiu Pasconi (foto), primarul comunei Toteşti.
De altfel, primarul din Toteşti are în pers­pectivă să creeze încă o opţiune pentru contribuabili, mai precis să le pună la dispoziţie o platformă online pentru plata taxelor şi impozitelor. Ţinând cont de era digitalizării în care deja ne aflăm, se previzionează cerinţe viitoare orientate tot mai mult către Internet. De asemenea, data oficializării cununiilor se va putea stabili, prin rezervare, tot în regim online. Bine­în­ţeles, nu vor fi excluse metodele clasice, ci doar vor fi completate cu o variantă mai ra­pidă şi mai comodă, ce nu implică depla­sări, telefoane etc.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare