Prevenirea violenţei în şcoli trebuie să fie o prioritate

În 30 ianuarie a fost marcată Ziua Inter­naţională a Nonviolenţei în Şcoli, a cărui scop este promovarea ideii de educare a copiilor în armonie, solidaritate şi respect. De ce 30 ianuarie? Este data în care Mahat­ma Gandhi, cel mai mare promotor al non-violenţei din istorie, a părăsit acest pământ.
Cred cu tărie că mesajul zilei de 30 ianuarie trebuie să dureze şi să se manifeste în fiecare zi, modelând în timp întreaga noas­tră societate. Din păcate, la nivel european, ţara noastră se situează pe locul 3 în cla­samentul celor 42 de ţări în care a fost in­vestigat fenomenul violenţei în şcoli. Aşadar, încă avem de lucru.
În mai 2019, în Parlamentul României, am votat pentru adoptarea Legii anti-bullying, care astăzi este în vigoare şi interzice toate formele de violenţă în şcoli. Prevenţia este un element important, iar pentru asta tre­buie să fim cu toţii implicaţi. Voi continua să susţin orice iniţiativă care contribuie la dezvoltarea în condiţii sigure a copiilor şi tinerilor noştri.
Gandhi spunea că „non-violenţa este arma celor puternici”. Împreună, haideţi să trans­mitem mesajul non-violenţei în toată ţara. Împreună, acţionând din timp şi la unison, putem să prevenim şi cele mai grave cazuri!

Natalia-Elena Intotero,
deputat PSD de Hunedoara,
preşedinţele Comisiei pentru învăţământ,
ştiinţă, tineret şi sport

One thought on “Prevenirea violenţei în şcoli trebuie să fie o prioritate

  • 1 februarie 2021 la 8:13
    Permalink

    vai ce lucru mare ai putut spune , cred ca te ai scremut zile intregi pina ai scos asta din tine

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare