Comunitate

Primarul din Gurasada: prevăd apariţia unor noi formaţiuni politice

Magdalena Şerban04-silviu-nan_4

De acum, un partid politic poate fi înfiinţat cu cel puţin trei membri. Ca atare, este de aşteptat ca formaţiunile politice să se înmulţească precum ciupercile după ploaie.
„Cred că va exista riscul unei supraaglomerări inutile în viaţa politică. Vor apărea multe partide noi, dar fără reprezentativitate reală în rândul electoratului, după părerea mea. La alegeri, oamenii se pot trezi cu un buletin de vot care să conţină zeci de partide şi tot atâtea pagini. Dacă ar fi să luăm în calcul că majoritatea interferează din punct de vedere al denumirii sau al siglelor, alegătorii vor avea ceva bătăi de cap când vor fi nevoiţi să pună ştampila. Probabil că mulţi vor întemeia un partid doar pentru a putea obţine o finanţare, după noua lege, însă trebuie să atingă şi pragul electoral, ca să nu rămână de căruţă. Cu siguranţă că partidele mari vor rămâne puternice, pe când formaţiunile de apartament rămân prea mici în cursele electorale. Acum, mai depinde şi de alianţe”, spune Silviu Nan (foto), primarul comunei Gurasada.
Acesta mai are doar un semn de întrebare legat de Legea alegerilor locale, mai exact, a primarilor. Fiecare candidatură va trebui să includă o listă de susţinători, adică minimum 100 în cazul comunelor, 500 în cazul oraşelor şi 1.000 în cazul municipiilor. „Ce se va întâmpla în cazul localităţilor cu circa 200 de cetăţeni, din care nu toţi au drept de vot? Dacă vor exista 20 de partide şi tot atâţia candidaţi la fotoliul de primar, cum va putea obţine cineva acel prag obligatoriu de 100 de semnături, ca să poată să meargă mai departe, pe lista de vot?”, mai arată primarul din Gurasada.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura