FlashPolitica si administratie

Poliţiştii de la sate, scoşi sã patruleze

Sorina Popa

Poliţiştii de la sate sunt în plină fierbere, deoarece trebuie pus în aplicare proiectul de reorganizare a posturilor de poliţie comunale. În aceste condiţii, oamenii legii care servesc la ţară vor trebui să iasă frumos din birourile lor, unde stau mai ceva ca edilii şi să înceapă să patruleze prin sate. Asta, dacă nu vor să rămână fără locul de muncă. Potrivit prefectului de Hunedoara, proiectul de reorganizare a poliţiilor comunale ar trebui să se aplice din luna septembrie a acestui an.

Şefii de post rămân pe loc, ajutoarele, nu

Ce înseamnă acest lucru? De fapt, este aceeaşi Mărie, dar cu altă pălărie. Astfel, în tot judeţul, se vor înfiinţa opt secţii de poliţie comunale, iar cinci posturi de poliţie rămân independente. Posturile rămase independente sunt cele de la Râu de Mori, Balşa, Romos, Băcia şi Boşorod.
„Fiecare şef de post de la ţară va rămâne pe loc, ca poliţist de proximitate şi care poate fi găsit pe raza comunei respective. Însă, ajutoarele acestora vor fi trimise în patrulare, pentru o mai bună acoperire a zonelor rurale şi asigurarea liniştii în sate în zona arondată secţiei”, a declarat comisarul şef Remus Sabău, adjunct al şefului IPJ Hunedoara.
Prefectul Attila Dezsi susţine că nici un om al legii de la sat nu va fi disponibilizat şi că proiectul respectiv a fost dezbătut cu primarii hunedoreni de la comune. Conform proiectului, pe aria teritorială de acţiune a unui Parchet de pe lângă judecătorie pot fi înfiinţate una sau mai multe secţii de poliţie rurală.

Patrule auto, care vor lucra pe trei schimburi

În judeţ, cele opt secţii care se vor înfiinţa sunt Ilia, Crişcior, Baia de Criş, Şoimuş, Teliucu Inferior, Haţeg, Baru Mare şi Orăştie. Fiecare din aceste secţii va fi condusă de un ofiţer şi în structura ei va avea poliţişti profilaţi pe diferite domenii specifice. De asemenea, vor fi echipaje de patrulare, care vor lucra pe trei schimburi, pe teritoriul arondat secţiei şi care au obligaţia să intervină rapid atunci când sunt solicitate. Secţiile rurale vor coordona mai multe posturi de poliţie, care vor fi comasate în funcţie de aşezarea geografică şi topografia comunelor, căile de comunicaţie şi distanţa între localităţi, suprafaţa administrativă, numărul de locuitori, starea infracţională şi contravenţională.
România este singura ţară din UE care mai are o asemenea organizare bătrânească a Poliţiei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura