EvenimentFlash

Percheziţii la firma de pază a lui Ionuţ Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, într-un dosar de evaziune de 600.000 euro

ionut rudeanuNatalia Bumbac

Ieri, la primele ore ale dimineţii, oamenii legii au efectuat percheziţii la cinci firme specializate în servicii de pază şi protecţie din judeţul Hunedoara şi Bucureşti. Cele cinci societăţi sunt suspecte de evaziune fiscală prin înregistrarea unor achiziţii fictive de servicii, prejudiciul creat statului fiind de ordinul sutelor de mii de euro. Printre firmele vizate de controalele poliţiştilor se numără şi Axis Corporate Security, firma lui Andrei Ionuţ Rudeanu (medalion), ginerele fostului lider PDL, actualmente copreşedinte al PNL, Vasile Blaga.
Nu plăteau taxele
Din investigaţiile oamenilor legii a reieşit faptul că, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, reprezentanţii unei companii specializate în prestări de servicii de pază ar fi creat un circuit infracţional, format din mai multe societăţi comerciale, prin care ar fi fost evidenţiate tranzacţii fictive. În fapt, în contabilitatea companiei ar fi fost înregistrate achiziţii fictive de servicii, care, în realitate, nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu aproximativ 600.000 de euro.
Contracte profitabile cu statul
Ionuţ Rudeanu, care este nepotul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, Mihail Rudeanu, a înfiinţat firma Axis Corporate Security în anul 2009, la un an după ce s-a căsătorit cu Agathe Blaga, fiica liderului PNL. Aşa cum este prezentată pe pagina electronică, Axis Corporate Security este o companie care acţioneaza în domeniul securităţii private şi ai cărei specialişti sunt recrutaţi din agenţiile publice, private sau guvernamentale. Din momentul în care a fost înfiinţată, firma lui Ionuţ Rudeanu a beneficiat de mai multe contracte de prestări servicii plătite din bani publici din partea unor instituţii şi companii de stat, cum ar fi CNADNR. În 2012, firma a câştigat şi contractul de pază a unităţilor miniere din Valea Jiului, iar presa a relatat că societatea a fost sancţionată de mai multe ori de Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara, pentru că nu şi-a respectat obligaţiile faţă de angajaţii care se ocupă cu paza unităţilor miniere.
A fost dus la audieri
În urma percheziţiilor de ieri, Ionuţ Rudeanu a fost ridicat cu mandat de aducere şi dus la audieri la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. Acţiunea s-a desfăşurat sub conducerea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, urmând ca în funcţie de probatoriul administrat să fie dispuse măsurile legale ce se impun. La activităţile de ieri au participat poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – IGPR şi IPJ Hunedoara, luptători SIAS şi criminalişti.

 

One thought on “Percheziţii la firma de pază a lui Ionuţ Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, într-un dosar de evaziune de 600.000 euro

  • Va mișcați ….încet ajungeți si la Cicea …bozgoru …etc etc….bozgoru a vândut fier nedeclarat de milioane de euro …si poliția știe bine treaba asta …faceți-vă treaba oameni statului Roman.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura