FlashPolitica si administratie

Moloţ a angajat banii judeţului, fãrã consultarea consilierilor

5 molot (3)

Volodia Macovei

Cu o siguranţă inexplicabilă, aparent, că votul va fi favorabil chiar şi post factum, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ, a pus în faţa consilierilor judeţeni, în şedinţa de vineri, o hotărâre prin care se aprobă aproape 33.000 de lei, pentru un eveniment care a avut loc la începutul lunii septembrie şi de care aleşii habar nu aveau.
Angajament de plată fără consultarea consiliului
Extrem de ciudat este faptul că acordul de parteneriat prin care CJ Hunedoara se obliga să contribuie la eveniment cu aceşti bani este semnat în 15 iulie 2013, adică acum mai bine de două luni. La fel de ciudat este faptul că majoritatea consilierilor judeţeni habar nu aveau, nici de acord, nici de evenimentul proriu-zis, chit că acesta a avut loc deja.
Ideea este că preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, a semnat, la jumătatea lunii iulie, un acord de parteneriat cu Centrul Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară, Compania Naţională de Căii Ferate „CFR” SA, Consiliul Judeţean Gorj, Primăria Oraşului Bumbeşti-Jiu, Primăria Municipiului Petroşani, Asociaţia Industriei Feroviare din România, Club Feroviar, Mănăstirea Lainici, SC ART Studio SRL Petroşani şi Reţeaua Naţională a Muzeelor, parteneriat prin care încărca CJ cu o cheltuială de  5.835 euro plus TVA, adică 32.559,30 de lei, fără ca această cheltuială să fie aprobată de consilierii judeţeni. Parteneriatul semnat de Moloţ viza participarea CJ Hunedoara cu bani la proiectul cultural „Lucrări de artă în Defileul Jiului”, desfăşurat în perioada 9-11 septembrie 2013, cu ocazia a 65 de ani de la darea în exploatare a liniei ferate Bumbeşti-Livezeni, proiect făcând parte din evenimentul „Zilele turismului gorjean”.
Mircea Moloţ a angajat astfel, fără acordul CJ, plata parţială pentru închirierea şi transportul pentru eveniment a Trenului Regal, compus din 5 vagoane şi a trenului de epocă Moldoviţa, compus din 5 vagoane, respectiv 30 la sută din plata facturilor.
Cusătură cu aţă albă
Vineri, la şedinţa CJ Hunedoara, consilierii judeţeni s-au trezit cu hotărârea în faţă şi în situaţia de a aproba plata pentru un eveniment trecut, care nu a fost discutat în consiliu. Câţiva consilieri din Valea Jiului au întrebat de ce proiectul de hotărâre e supus aprobării post factum şi, mai ales, de ce nu au fost anunţaţi, pentru a participa, dacă tot se vor da bani judeţeni. Răspunsul preşedintelui CJ a fost la fel de ciudat ca toată povestea, el explicând că forma finală a acordului a fost finalizată recent (dar el poartă data de 15 iulie 2013!) şi că nu-i mai invită pe consilieri la evenimente, pe motivul că aceştia nu ar participa (!?).
Ceea ce este de nelămurit, pentru unii consilieri, dar şi pentru noi, este ce s-ar fi întâmplat cu acest parteneriat la secret în cazul în care CJ Hunedoara ar fi respins alocarea acestor bani? Întrebare nelalocul ei, până la urmă, atâta timp cât acesta funcţionează ca şi USL, cu majoritate la dispoziţia conducerii.

4 comentarii la „Moloţ a angajat banii judeţului, fãrã consultarea consilierilor

  • consiliul este apa de ploaie ,molot face ce vreacu bani,va legati si voi de el pentru 30000de lei ,hai ca sinteti neseriosi.

  • Si chiar nu se autosesizeaza nimeni sa-l traga la raspundere pe acest pigmeu care face „ce vrea muschii lui” in acest judet ?

  • Intr-o tara putred de corupta de interlopi cu legitimatie de la stat , este nevoie de educatie pentru a schimba pe infractori din functii ,de pedepse pentru a nu mai face parte din sistemul de stat ,acesti functionari corupti au devenit cei mai periculosi infractori pentru societatea civila !

  • Dureros dar adevarat! La toti ne vine vremea, roata e rotunda nu patrata! Sau mai stii cate colturi are? Banii sunt importanti!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura