Sport

Minifotbalul prinde putere

Minifotbalul, sport recunoscut în această săptămână de Ministerul Tineretului şi Sportului ca ramură sportivă practicată în România, poate deveni un exponent de bază al sportului de masă, în condiţiile în care actualmente există peste 23.000 de jucători legitimaţi. Aceşti jucători, între care se află şi cei din Campionatul RealSport de la Deva, participă regulat în campionatele şi competiţiile organizate şi desfăşurate sub egida Federaţiei de Minifotbal şi furnizează talente echipei naţionale, a afirmat Ioan Onicaş, preşedintele federaţiei menţionate.
Succes adus de eforturile organizatorilor de competiţii
„Eforturile noastre comune au fost încununate şi răsplătite prin acest Ordin al Ministerului Tineretului şi Sportului prin care, minifotbalul a fost recunoscut ca ramură sportivă practicată în România! Suntem conştienţi şi recunoaştem faptul că pentru atingerea acestui obiectiv, fiecare dintre dumneavoastră a avut un aport important, atât pe plan local, cât şi la nivel naţional. Fiecare a reuşit să susţină, într-o anumită măsură, acţiunile Federaţiei de Minifotbal din România, astfel că marea familie a minifotbalului a reuşit să crească de la an la an, păstrând valorile şi principiile sale, acţiunile sale având un impact deosebit şi un rol important în dezvoltarea sportului de masă pe plan naţional şi internaţional”, precizează Ioan Onicaş, într-un mesaj adresat organizatorilor campionatelor de minifotbal din România.
România e stăpâna Europei la mini-fotbal
Preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România (FMR) subliniază faptul că ţara noastră a cucerit şase titluri europene şi, după ce a reuşit să devină prima campioană din Europa la minifotbal, acum se poate mândri şi cu faptul că a devenit prima ţară de pe bătrânul continent unde această nouă disciplină sportivă a obţinut recunoaşterea. „Apreciem faptul că Ministerul Tineretului şi Sportului a acordat atenţia cuvenită şi că, prin acest Ordin, a recunoscut progresul şi dezvoltarea minifotbalului din România. Această activitate de natură fizică, una din formele de exercitare a sportului, poate deveni un exponent de bază al practicării sportului de masă, având în vedere cei peste 23.000 de jucători legitimaţi care participă regulat în campionatele şi competiţiile organizate şi desfăşurate sub egida Federaţiei de Minifotbal din România“, spune Ioan Onicaş. Reprezentanţii FMR au ridicat, ieri, de la sediul MTS, Ordinul emis de minister prin care minifotbalul a fost recunoscut ca ramură sportivă practicată în România. (C. Marinuţ)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura