FlashPolitica si administratie

Mihai Rãzvan Ungureanu, în conferinţã de presã, la Deva. „Majoritatea liderilor politici de dreapta se uitã la vârful pantofilor”

Volodia MacoveiMihai Razvan Ungureanu Cristian Grigoras Cristi Vladu

Ieri, preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, s-a aflat la Deva, pentru a participa la o întâlnire de lucru a liderilor formaţiunii din regiunea Vest, temele fiind legate de pregătirea alegerilor europarlamentare, dar şi de alegerile parţiale ce ar putea avea loc pe 25 mai. Cu această ocazie, liderul FC a făcut o serie de declaraţii publice.
Criterii dure pentru candidaţi
Încercând să se distanţeze de celelalte formaţiuni politice, Mihai Răzvan Ungureanu a ţinut să clarifice, în primul rând, care sunt condiţiile speciale pe care formaţiunea le-a impus candidaţilor la europarlamentare. „Din păcate, suntem singurul partid din România care are criterii clare pentru alegerea candidaţilor. Dincolo de apartenenţa la Forţa Civică, candidaţii trebuie să aibă cazierul judiciar curat. De asemenea, nu vom accepta  oameni asupra cărora să fi început urmărirea penală, nici foşti colaboratori ai Securităţii ca poliţie politică. Candidaţii noştri trebuie să aibă biografii profesionale fără reproş, recunoscute în mediile de specialitate – din acest punct de vedere, domnul Ponta nu ar putea să intre pe listele Forţei Civice. În plus, fiecare candidat este obligat să prezinte un proiect – Proiectul pentru România -, în care să spună ce ar face în Parlamentul European, în cazul în care ar fi ales, în ce comisie ar intra, ce proiecte de rezoluţie ar avea, ce subiecte politice de interes naţional şi european ar atinge. Acest proiect va fi expus într-o limbă de circulaţie internaţională şi făcut public.”, a declarat liderul Forţei Civice.
El a mai spus că lista de candidaţi la europarlamentare va fi gata în 23 martie. De asemenea, în loc de o ţintă fixă, Răzvan Ungureanu a preferat un prag greu de admis: „doi europarlamentari este prea puţin”.
Provocare lansată la Deva
În premieră absolută, Mihai Răzvan Ungureanu a lansat, ieri, la Deva, o provocare la dialog deschis adresată prezidenţiabililor, fie ei de stânga sau dreapta, dar mai ales liderilor principalelor partide politice româneşti, tema fiind „cum facem ca europarlamentarele să fie clar înţelese publicului românesc”: „Îi invit să avem o întâlnire publică, în jurul mesei, pentru a vorbi despre ce înseamnă europarlamentarele, nu din punctul de vedere al scorului de partid, ci din punctul de vedere al importanţei bunei reprezentări în ceea ce priveşte România”.
Liderul FC susţine această dezbatere, în condiţiile în care cunoaşterea în materie de identitate europeană a României este foarte scăzută: „Nu este vina oamenilor, este a clasei politice, pentru că oamenii politici sunt formatori de opinie. În momentul în care ies la televizor şi vorbesc, în plină campanie electorală pentru europarlamentare, despre aceleaşi borduri, aceiaşi metri pătraţi de gazon, aceleaşi contracte din care îşi trag foloase necuvenite, evident că europarlamentarele devin o temă internă, fără efect european. Şi atunci pare firesc să vezi îngrămădindu-se pe liste oameni care nu au nici o legătură cu UE, nici un argument biografic care să îi lege de UE”.
Dreapta pierde pe mâna ei
Referitor la incapacitatea dreptei româneşti de a se uni, Mihai Răzvan Ungureanu acuză încremenirea celorlalte formaţiuni de dreapta în faţa soluţiei unităţii. „După ce am vorbit un an despre nevoia unităţii de acţiune a dreptei, pe seama unui program tactic simplu, liste comune la europarlamentare şi candidat comun la prezidenţiale, la început de an 2014, vedem că pledoaria noastră a fost pentru urechi surde, pentru pietre. Majoritatea liderilor politici din centru-dreapta se uită la vârful pantofilor, nu se uită niciodată la drumul pe care trebuie să meargă. Lipsa de viziune, aroganţa politică, dispreţul faţă de cetăţeni, este generalizat în dreapta română. (…) Ne-am străduit să-i facem pe toţi să înţeleagă şi necesitatea şi urgenţa unităţii de acţiune. Şi aceasta în condiţiile în care USL a fost cel mai bun agent electoral al dreptei, cu toate prostiile, cu toate catastrofele create de o proastă guvernare. Dacă dreapta pierde europarlamentarele şi prezidenţialele, nu le pierde din cauza USL. Le pierde din cauza propriei incapacităţi de a înţelege necesitatea momentului. Oricum, suntem hotărâţi ca, după europarlamentare, să arătăm cu degetul către cei care nu au vrut, de fapt, unitatea dreptei, pentru motive de ordin personal, pentru calcule meschine de partid, jucând, voit sau nevoit, compromisul cu USL”, a explicat Răzvan Ungureanu.
Fără blesteme şi vrăji în Colegiul 3
Liderul FC a confirmat faptul că formaţiunea va avea candidat la alegerile parţiale care ar putea avea loc în Colegiul hunedorean 3 Camera Deputaţilor. „Vom avea candidat pe Colegiul 3 Haţeg. Acest colegiu a fost întotdeauna o zonă care a fost opusă comunismului. Sunt oameni săraci acolo, dar sunt oameni cinstiţi şi harnici, care ştiu ce înseamnă banul câştigat prin muncă. Eu nu cred că există pe Colegiul 3 Haţeg nici blestemul numit Dan Radu Ruşanu, nici vraja numită Mariana Câmpeanu. Cred că în acest colegiu îşi poate face loc, în încrederea cetăţenilor, un om tânăr, un om bun, un om care să câştige încredere”, a mai spus Răzvan Ungureanu.

3 comentarii la „Mihai Rãzvan Ungureanu, în conferinţã de presã, la Deva. „Majoritatea liderilor politici de dreapta se uitã la vârful pantofilor”

  • Domnule MRU,cum te potii afisa cu astfel de lepre ,pe care nu le mai respecta nimeni.Daca aveai alti lideri locali,cu mult drag votul meu ar fi mers spre d-voastra.

  • esti prea rau cu astia, ei ni sunt lichele sunt gunoaie ale judetului

  • Din cele de mai sus inteleg ca FC nu participa la europarlamentare pentru ca niciunul din membrii sai (inclusiv marele MRU) nu respecta criteriile pentru candidati!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura