Comunitate

La Hărău, lucrurile se mişcă repede

Magdalena Şerban

Anul curent ţine „cu motoarele în plin” administraţia comunei Hărău, la nivel local desfăşurându-se o serie de lucrări, fie de întreţinere, fie de dezvoltare şi modernizare.

Bază sportivă multifuncţională
„Printre lucrările importante ce vor fi finalizate în acest an se află baza sportivă multifuncţională, unde Primăria comunei Hărău şi Consiliul local contribuie cu o parte de finanţare, prin care se asigură amenajarea terenului şi a accesului auto şi pietonal, partea de branşare la energia electrică, apă, canalizare şi achiziţia gazonului sintetic al terenului de sport, toate acestea depăşind 100.000 lei. Diferenţa până la întreaga sumă a lucrării este asigurată de Guvernul României. Baza sportivă va deveni funcţională în cursul lunii curente. În ceea ce priveşte drumurile, am alocat sumele necesare pentru pietruire şi reparaţii, precum şi asfaltarea unor porţiuni“, a precizat Dorin Jibetean (foto), primarul comunei Hărău.

Ajutor pentru biserici şi culte religioase
Susţinerea financiară a bisericilor şi cultelor religioase din satele aparţinătoare s-a realizat prin contracte de finanţare nerambursabilă de la bugetul local. Primarul nu a ţinut cont de religie, ci doar de nevoi, alocându-le tuturor bisericilor din comună, ortodoxe, reformate, penticostale, evangheliste şi baptiste, în total, peste 100.000 de lei. Potrivit acestuia, a mai fost rezervată suma de 6.500 lei pentru amenajarea unei capele în satul Banpotoc, în incinta fostului magazin al Cooperaţiei care a fost achiziţionat de către Primăria Hărău cu o valoare finală negociată de 65.000 lei. Capela va putea fi folosită de către toate familiile din satul Banpotoc, indiferent de religia din care fac parte. Veştile bune nu se opresc aici. „Un loc important în preocupările noastre îl ocupă restaurarea Bisericii Ortodoxe cu hramul Sfântul Nicolae din Bârsău – monument istoric construit în preajma anilor 1460. În urma demersurilor, s-a reuşit introducerea ei în Programul Naţional de Restaurare a monumentelor istorice, având stabilită pentru acest an licitaţia pentru proiectare tehnică, studiul Dali şi începutul lucrărilor de restaurare, în limita sumelor ce vor fi aprobate de către Institutul Naţional al Patrimoniului. Noi, ca primărie, am ajutat cu efectuarea unor studii asupra situaţiei bisericii, pe partea de structură, arhitectură, umiditate şi, de asemenea, ne-am ocupat de corespondenţă şi de furnizarea datelor de bază, pentru a se putea începe studiul specific”, a mai arătat Dorin Jibetean.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura