Investiţia de la Centrul de la Păclişa, blocată de „muşchii” unei directoare?

05 paclisa71Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara a cerut un control la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă nr. 2 (CIA2) Păclişa, pentru a analiza stadiul lucrărilor de renovare efectuate la clădirea centrului. La faţa locului s-a constatat că, deşi reparaţiile sunt finalizate în proporţie de 90 la sută, corpul nu va putea fi dat în folosinţă încă.
Termenul de finalizare a fost amânat de mai multe ori din cauza unor neînţelegeri dintre constructor şi conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara (n.r. – Centrul de la Păclişa fiind în subordinea DGASPC) susţin angajaţi din CJ. „Probleme au apărut în momentul în care s-a constatat că există diferenţe între proiect şi lucrările realizate efectiv în teren. Firma care a efectuat renovarea a fost de acord să remedieze situaţia, însă Sorina Grama, directorul DGASPC nu a mai dorit acest lucru“, afirmă Liviu Lucian Beldean, şeful Corpului de Control al Consiliului Judeţean Hunedoara. Renovările au început în  anul 2013 şi din punctul de vedere al constructorului acestea ar putea fi terminate într-o săptămână. Urmează doar să ajungă la o înţelegere cu conducerea direcţiei.
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara are trei astfel de centre la Păclişa. Imediat ce va deveni funcţională, în clădirea CIA2 vor fi mutate persoanele care ocupau unul din celelalte două corpuri, în scopul începerii lucrărilor de renovare la blocul eliberat.
CIA 2 Păclişa  este o unitate rezidenţială de asistenţă socială care are rolul de a asigura sprijin şi servicii de asistenţă socială persoanelor adulte cu handicap, aflate în dificultate, prin creşterea şanselor recuperării şi integrării acestora în familie sau în comunitate.
Audit şi la Sanatoriu din Geoagiu
Tot în această perioadă, Corpul de Control din cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara efectuează controale la instituţii din subordine pentru a verifica legalitatea  documentelor şi a cheltuielilor făcute de  acestea. În acest scop, echipele desemnate au demarat în luna iulie, un control la Sanatoriul de Pneumoftiziologie Geoagiu. S-a verificat eficienţa cheltuirii banului public, dar şi legalitatea documentelor întocmite de instituţia în cauză. Serviciul specializat al Consiliului Judeţean a analizat dosarele de personal, dar şi partea financiară şi înregistrările contabile. În momentul de faţă controlul continuă, urmând să fie finalizat la începutul lunii septembrie. (A. Brandisz)

5 comentarii la „Investiţia de la Centrul de la Păclişa, blocată de „muşchii” unei directoare?

 • 19 august 2016 la 9:06
  Permalink

  Grama și Bretean sunt PNL-iști puși de tătelu Moloț. Ce așteptări să ai de la asemenea specimene. Amândoi și-au început activitatea în DGASPC fără să aibă nici în clin nici în mânecă cu asistența socială.

 • 19 august 2016 la 10:32
  Permalink

  Ziar de ca..rton. Ieri pupati bucile lui Molot, azi ale lui Nistor.
  Ieri se bucurau lingaii “liberali”, azi latraii “socialisti”.
  Oportunisti de duzina ai momentului.
  Profesionalism = Vax albina crema puca.

 • 19 august 2016 la 11:46
  Permalink

  Conducerea de la Paclisa fiind liberala, trebuie inlocuita cu profesionisti in domeniu de la PSD. Au destui.

 • 19 august 2016 la 12:36
  Permalink

  Bai nene, e clara treaba ! PNL-ul a pierdut alegerile clar, e musai sa vina oameni de la PSD, foamea e mare, mare smecherie. Doar tot asa se intampla din ’90 incoace, inainte de ’89 i se spunea ‘rotirea cadrelor’.

 • 19 august 2016 la 13:58
  Permalink

  Pune el primaru’ local vreo ruda din ograda proprie. Fie PSD ist , fie luncan.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare