Sport

Hunedorenii, între „aşii României” la lupte libere

Ciprian Marinuţ11 x 1 luptatorii de la CSS Hunedoara

Componenţii cluburilor CSS Hunedoara, CSS Petroşani, CNS Cetate Deva şi Inter Petrila s-au dovedit puternici şi talentaţi la finala Campionatului Naţional pe echipe rezervată juniorilor II,  desfăşurată la Craiova, la finalul săptămânii.
Ca dovadă, o echipă formată din sportivii de la CSŞ Hunedoara şi CSŞ Petroşani a obţinut titlul de vicecampioană naţională, iar o grupare alcătuită din luptători de la CNS „Cetate” Deva şi Inter Petrila s-a clasat pe locul patru, la un pas de medaliile de bronz. Ambele echipe cu „sânge hunedorean” au încheiat la egalitate, scor 5-5, duelurile cu campioana, CSŞ Odorheiu Secuiesc, dar au pierdut la departajarea prin puncte tehnice. Pe locul trei s-a clasat o echipă formată din sportivi de la CSM Cluj, Steaua şi CSM Lugoj.
Slăbire cu năbădăi
La competiţie s-au calificat cele mai bune şase echipe din ţară, alcătuite din câte 10 sportivi, iar turneul s-a desfăşurat în sistem fiecare cu fiecare. Rezultatele dintre echipe s-au stabilit prin contabilizarea numărului de victorii între cei 10 luptători de la cele 10 categorii de greutate. Formaţia Hunedoara – Petroşani a obţinut următoarele rezultate: 3-7 cu CSS Odorheiu Secuiesc, 7-3 cu CNS „Cetate” Deva – Inter Petrila, 5-5 (23-22 la puncte tehnice) cu CSM Cluj – Steaua  – CSM Lugoj, 8-2 cu CSS Călăraşi şi 6-4 cu CSS Dinamo Braşov. Echipa alcătuită din sportivi de la CSS Hunedoara şi CSS Petroşani a fost antrenată Gheorghe Răducu şi Cristian Popa de la CSŞ Petroşani şi Ioan Boca de la CSŞ Hunedoara. Antrenorii consideră că se putea câştiga medalia de aur şi titlul de campioană naţională, dacă echipa lor ar fi întâlnit pe CSŞ Odorheiu Secuiesc în altă etapă şi nu chiar în prima rundă, când unii sportivi nu s-au simţit bine după slăbire. „Puteam face o figură şi mai frumoasă, dar a venit prea repede primul meci cu CSS Odorheiu, când unii sportivi nu s-au simţit bine, din cauza procesului de slăbire pentru a intra în categorie. S-a văzut că puteam mai mult, pentru că am învins echipa CSM Cluj, care a remizat cu CSS Odorheiu. Oricum, suntem mulţumiţi şi bucuroşi că am încheiat onorabil un sezon competiţional”, a spus antrenorul Ioan Boca de la CSS Hunedoara. „Sunt foarte mulţumit de rezultat, pentru că în acest fel ne-am atins obiectivul”, a declarat antrenorul Gheorghe Răducu de la CSS Petroşani. Echipa medaliată cu argint a fost alcătuită din următorii sportivi: Nicu Dumitra, Bogdan Blaga, Denis Foro, Daniel Streulea, Răzvan Dumitra, Sebastian Bughiu, Rareş Dan, Robert Fota, Bogdan Gorgan, Bogdan Coman – toţi de la CSS Hunedoara şi Ionuţ Borbely, Dănuţ Feraru, Vasile Chivari, Petre Heresteşan, Florin Heresteşan, Geandani Neacşu şi Alexandru Gonciulea, de la CSS Petroşani.
La un pas de bronz
Echipa clasată pe locul patru a fost supervizată de antrenorii Suraj Moravan, Doru Ailincăi şi Cosmin Văcăraşu, de la CNS „Cetate, şi Lucian Lucaci şi Ion Corbei, de la Inter Petrila. Gruparea formată din sportivi de la CNS Cetate Deva şi Inter Petrila a obţinut următoarele rezultate: 8-2 cu Dinamo Braşov, 7-3 cu CSM Călăraşi, 4-6 CSS Hunedoara – CSS Petroşani, 5-5 (18-20 la puncte tehnice) cu CSS Odorheiu, 4-6 cu CSM Cluj – Steaua – CSN Lugoj, în lupta pentru medalia de bronz. „Sportivii de la CNS Deva au luptat foarte bine, au demonstrat că au talent şi ambiţie şi cu puţin noroc, puteau fi pe podium. Oricum, suntem mulţumiţi că încheiem aproape de podium un an bogat în medalii, cu aproape 20 trofee câştigate la competiţiile naţionale”, a afirmat antrenorul Suraj Moravan. Pentru CNS „Cetate” Deva, au concurat următorii sportivi: Claudiu Ciocănel, Alexandru Macingo, Sergiu Donu, Dorin Terme, Flavius Stoica, Ionuţ Anca, Liviu Onofrei, Ionuţ Vasile, iar pentru Inter Petrila au luptat: Constantin Nemeti, Radu Enea, Florin Păr, Cristian Ciotir.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura