Daria, campioană naţională cu echipa Medicina Timişoara

Ciprian Marinuţ11 x 2 daria 2

Daria Vişănescu, şahista cu dublă legitimare la Clubul de şah Deva şi Clubul Sportiv Studenţesc Medicina Timişoara, a cucerit titlul de campioană a României în proba pe echipe a Superligii Naţionale cu echipa clubului din Banat. Clubul Medicina Timişoara a triumfat atât în competiţia feminină, cât şi în cea masculină.
Victorie strânsă
Competiţia feminină a Superligii Naţionale a României a aliniat la start opt echipe, iar duelul a fost foarte echilibrat, astfel că la final, primele două clasate erau la egalitate de puncte. Echipa Clubului Sportiv Studenţesc Medicina Timişoara, antrenată de Petre Nad Titus,  a cucerit titlul naţional, graţie victoriei directe la ocupanta locului secund, CSM Bucureşti. Pe locul trei s-a situat formaţia Politehnica Antibiotice Iaşi, lideră până în ultima rundă, când a pierdut cu 1,5 la 2,5 în faţa celor de la CSM Bucureşti. Echipa Clubului Sportiv Studenţesc Medicina Timişoara a fost alcătuită din Ekaterina Atalik (Elo-2.409), Mihaela Sandu (Elo 2.270), Angela Dragomirescu (Elo 2.208) şi Daria Vişănescu (Elo – 1.968). Daria a jucat la masa patru a echipei timişorene în şase din cele şapte runde ale turneului şi a obţinut patru puncte, având un procentaj de 66,7 la sută. Daria s-a clasat pe locul 13 în ierarhia individuală întocmită pe baza punctajului obţinut şi pe poziţia a 12-a în clasamentul pe baza procentajului. Lideră în aceste ierarhii a fost Alina L’ami (Politehnica Iaşi, Elo – 2393) care a acumulat 6,5 puncte din şapte posibile, având un procentaj de 92.9 la sută.
De la Clubul Sportiv Studenţesc Medicina Timişoara, cea mai bună evoluţie a avut-o Ekaterina Atalik (Elo 2.409) care s-a clasat pe locul şase la individual, după ce a acumulat 5,5 puncte din şapte posibile, având un procentaj de 78,6 la sută.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.