Hunedoreanului Gabriel Neamţu, care şi-a ucis doi prieteni în accident rutier, i s-a mărit pedeapsa . Condamnat la patru ani de puşcărie

03-Gabriel-NeamtuuuOana Mihnea

Ieri, Curtea de Apel Alba s-a pronunţat în cazul lui Gabriel Neamţu (foto), tânărul care în urmă cu doi ani şi-a omorât doi prieteni într-un accident de maşină. Instanţa l-a condamnat la patru ani cu executare, decizia fiind definitivă.

La Curtea de Apel Alba a fost judecat apelul făcut de Gabriel Neamţu, dar şi de alte părţi din dosar. Acesta a atacat decizia luată de magistraţii de la Judecătoria Hunedoara, prin care a fost condamnat la trei ani şi 10 luni de închisoare pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. Potrivit datelor furnizate de Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, procesul s-a judecat în termen destul de scurt, deoarece inculpatul a recunoscut că este vinovat de săvârşirea faptelor. La Alba s-a judecat doar latura penală, tot ce este legat de posibile despăgubiri pe care le-ar putea cere părţile vătămate, vor face obiectul unui alt litigiu civil. Magistraţii Curţii de Apel s-au dovedit mai exigenţi decât cei de la Judecătoria Hunedoara, deoarece în loc să-i micşoreze durata condamnării, i-au mai majorat-o cu două luni, rotunjindu-i-o la patru ani de închisoare cu executare. Judecătoria Hunedoara urmează să pună în aplicare hotărârea Curţii de Apel.
Reamintim că, în septembrie 2012, Gabriel Neamţu a produs un accident rutier grav în zona Izvor, de la intrare în Hunedoara. Acesta, deşi consumase alcool, a plecat cu maşina împreună cu patru prieteni. Din cauza vitezei excesive, a pierdut controlul volanului şi s-au izbit de un copac de pe marginea drumului. În urma impactului, Gîlă Narcis (21 ani) şi Tender Flavius (25 ani) au murit striviţi între fiarele maşinii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.