<

Falsificatorii de bani au fost trimişi în arest

23 octombrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

Natalia BumbacSnapshot(4)

Cei patru hunedoreni, doi bărbaţi şi două femei, acuzaţi de falsificare de bani şi alte valori, şi punerea lor în circulaţie, reţinuţi miercuri de procurorii DIICOT, au fost trimişi după gratii.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman: „instanţa a admis propunerea procurorilor DIICOT de luarea măsurii arestării preventive pentru 30 de zile în cazul celor patru inculpaţi. Măsura a fost contestată, iar dosarul a fost înaintat Curţii de Apel Alba Iulia pentru soluţionarea contestaţiei.”
Au fost urmăriţi de mai mult timp
Marcel Valentin Mălescu, Arnoc Muntean, Ramona Doina Căldăraş şi Loredana Nadia Căldăraş au fost reţinuţi de procurorii DIICOT în urma percheziţiilor domiciliare făcute pe raza localităţilor Deva, Călan, Haţeg şi Brănişca. Falsificatorii de bani au fost luaţi în vizor de oamenii legii de mai multă vreme, asta, pentru că Arnoc Muntean a fost prins cu bani falşi în maşină, 25 de bancnote în cupiură de 200 de lei, din data de 4 septembrie. În acel moment, bărbatul a fost lăsat în libertate, fără să dea nici măcar o declaraţie, ca mai apoi să fie ridicat de acasă la percheziţiile de miercuri.
Tipăreau banii acasă
Din datele transmise în comunicatul de la DIICOT reiese că banii erau tipăriţi la Brănişca, la domiciliul lui Marcel Mălescu, deoarece acolo a fost găsită „fabrica”, mai exact o imprimantă de tip scanner, iar celelalte persoane se ocupau cu introducerea lor în circulaţie. Din surse neoficiale, se pare că în afară de bani, la „fabrică” ar mai fi fost tipărite şi acte, cum ar fi asigurările auto. Din probele administrate de procurori a rezultat că reţeaua de fabricanţi de bani ar fi activat în perioada aprilie – septembrie 2014, timp în care au fost puse în circulaţie peste 100 de bancnote de 200 de lei, pe teritoriul mai multor judeţe.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Au mai rămas doar şapte zimbri

Chiar dacă i-a fost aplicat tratamentul standard de imunizare şi susţinere a organismului, zimbrul bolnav de la Rezervaţia „Silvuţ“ de...

Traficanţii de ţigări îşi refac reţeaua în Valea Jiului

Cea mai mare reţea de trafic şi contrabandă cu ţigări care a acţionat în judeţul Hunedoara, destructurată în urmă cu...

Audierile martorilor din dosarul cămătarilor continuă

Procesul celor trei hunedoreni, Florin Cizmaş, Ion Sebastian Igreţ şi Florin Bulgăr, acuzaţi de cămătărie, înşelăciune şi evaziune fiscală, a...

Închide