Sănătatea din bucate

Cum ar trebui să consumăm sucurile

06 Simona Timofte 885545343_nSimona Timofte

Când spunem sucuri, ne gândim automat la cele din comerţ, care, ştiţi cu toţii, nu se compară cu sucurile preparate în casă. Ce ar trebui să ştim când ne preparăm sucul acasă?
În primul rând, trebuie băut proaspăt, adică să nu treacă mai mult de 30 de minute până să-l consumăm, pentru că lumina şi aerul vor distruge o mare parte din nutrienţi şi atunci o să-l bem degeaba. Dacă dorim ca sucul nostru să fie unul dintre cele mai sănătoase, ar trebui să folosim legumele verzi în detrimentul celor foarte dulci (sfecla, morcovi), care nu am putea spune că nu sunt sănătoase, dar ele ne cresc nivelul zahărului din sânge, ca apoi să scadă brusc, or, aceste variaţii nu sunt benefice pentru organismul nostru (mai ales al diabeticilor). Dacă nu aveţi în casă legume verzi cum sunt broccoli, varză, spanac… vă dau un sfat: există în magazinele naturiste pudră de orz verde sau din iarbă de grâu. O linguriţă din această pudră, la o cană de suc, ajută la detoxifierea şi la curăţarea organismului, îmbunătăţind circulaţia sângelui datorită clorofilei şi a nutrienţilor (în cantitate foarte mare). Dacă sunteţi în dubii şi nu ştiţi ce storcător să folosiţi, cel mai bun este cel care presează la rece. Într-adevăr, este foarte scump, dar merită investiţia, dacă vă gândiţi că stoarce o cantitate mai mare de suc şi tot ce este mai bun din fructe şi, cel mai important, nu se introduc  în timpul procesului de stoarcere căldura şi oxigenul care distrug nutrienţii şi enzimele din fructe şi legume.

(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura