EvenimentFlash

Percheziţii ale procurorilor anticorupţie la CEH

dna ceh

Oana Mihnea
Maximilian Gânju

Vineri, procurorii DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia au făcut mai multe percheziţii în judeţul nostru, într-un dosar penal. Descinderile au avut loc în principal la Complexul Energetic Hunedoara, dar şi la Administraţia Finanţelor Publice Hunedoara, sediul Trezoreriei, la Termocentrala Mintia şi la compania TermoGaz din Haţeg.
Infracţiuni asimilate celor de corupţie
Potrivit unui comunicat de presă emis de DNA, percheziţiile au avut loc în nouă locaţii din Bucureşti şi judeţele Hunedoara şi Maramureş, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice. Dosarul vizează infracţiuni asimilate celor de corupţie săvârşite în perioada 2011-2015, prin încheierea unor contracte păguboase privind importul de cărbune şi retehnologizarea, încheiate cu Complexul Energetic Hunedoara.
Au ridicat mai multe documente
Procurorii au făcut percheziţii în birourile de la sediul din Petroşani al Complexului Energetic Hunedoara. Activitatea din sediul CEH a fost blocată parţial, iar, potrivit unor surse, aproape în fiecare birou ce aparţine angajaţilor cu funcţii de conducere, a fost câte un jandarm. La final, de la sediul CEH, procurorii au ridicat patru cutii cu acte iar apoi s-au mutat la Termocentrala Mintia pentru contractele legate de modernizarea Grupului 3, retehnologizat în anul 2009. De la sediul Administraţiei Finanţelor Publice din Deva, au fost ridicate două serviete cu acte. Se pare că percheziţiile ar fi avut legătură cu controalele făcute la CEH în luna mai a acestui an, de Corpul de Control al Ministerului Energiei. Andrei Gerea, ministrul Energiei, declara la acea vreme că în urma controlului au fost întocmite rapoarte pe diverse speţe, dintre care trei au fost trimise la DNA.
Legături mai vechi
În anchetă a fost inclusă şi societatea TermoGaz Company din Haţeg, controlată de omul de afaceri Adrian Gărdean, vizată şi în dosarul „Gala Bute“. Reamintim că ancheta procurorilor în acest dosar arăta că în 2011, Elena Udrea, pe atunci ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, ar fi cerut şi primit de la Adrian Gărdean foloase materiale în valoare de 10 la sută din plăţile efectuate de minister pentru contractele de lucrări încheiate de S.C. Termogaz Company S.A. şi S.C. Kranz Eurocenter S.R.L., în schimbul garanţiei că finanţările vor fi aprobate la timp. În 21 aprilie a.c., Elena Udrea a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu şi luare de mită, iar în prezent aceasta se află sub control judiciar.

 

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura