Politica si administratie

„Promulgarea unei legi fraudate îl face pe Traian Bãsescu complice”

Nicolle Ebner

Liberalii susţin iniţiativa social-democraţilor privind suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, însă, în primul rând, trebuie constituită o majoritate parlamentară, iar în al doilea rând, românii să se prezinte la referendum şi să voteze pentru suspendare.

Fără votul românilor, acţiunea opoziţiei este zadarnică

Potrivit senatorului PNL de Hunedoara, Dan Radu Ruşanu (foto), liberalii sprijină acţiunea de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, dacă acesta va promulga Legea pensiilor, pe care PNL o consideră fraudată. „Promulgarea, de către preşedinte, a unei legi fraudate, îl face, în mod automat, complice la fraudare. Sperăm ca acest demers să fie sprijinit şi de o parte din parlamentarii PDL şi UDMR, care, pe holurile Parlamentului, la televiziuni şi în colegiile lor, afirmă mereu că sunt îngrijoraţi de soarta tristă a pensionarilor români. Dacă vor să dovedească şi în fapte, nu numai prin vorbe, că sunt îngrijoraţi de soarta pensionarilor, atunci, să sprijine PNL şi PSD în respingerea acestei legi”, a delcarat senatorul liberal, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

Dacă preşedintele Traian Băsescu va promulga Legea pensiilor, pentru suspendarea sa din funcţie ar fi nevoie de votul unei majorităţi de 51 la sută din numărului total al senatorilor şi deputaţilor din Parlament. Cel mai important este însă votul românilor, care vor fi chemaţi la referendum. „Dacă şi acum vor vota împotriva suspendării lui Traian Băsescu, ca în 2007, atunci, opoziţia nu poate oferi altă soluţie, deocamdată”, a menţionat Ruşanu.

Tolerant, ca întotdeauna, parlamentarul hunedorean mai speră însă ca preşedintele României să dea dovadă de echilibru. „Sper ca bunul simţ al domnului preşedinte să-l determine să nu promulge legea fraudată, care influenţează veniturile a peste 5,6 milioane de pensionari. Sper să o trimită în parlament, pentru reexaminare”, a mai declarat Dan Radu Ruşanu.

5 comentarii la „„Promulgarea unei legi fraudate îl face pe Traian Bãsescu complice”

  • Ati mai incercat sa il suspendati odata si ati picat de fraieri. Sa va vedeti de bosorogii vostrii comunisti, eu daca am votat odata cu cineva oricum nu ma mai schimb. NU SUNT CA VOI. RUSINE !!!!

  • nu inteleg din articol de unde rezulta legea fraudata .cine a dovedit frauda ? rusanu stiu ca e jurist si ar trebui macar atat sa stie – hotul neprins e negustor cinstit . daca opozi tia nu voia aceasta lege votau impotriva ei si gata .

  • dar chiar credeti ca suspendarea presedintelui va da credibilitate? aiurea! pariez ca ati fi procedat la fel cu legea pensiilor si poate chiar si cu acelasi discurs…

  • Simt nevoie sa ma repet. O suspendare nu este cea mai buna solutie in acest moment pentru tara. Nu stiu de ce opozitia vrea sa ne arunce in haosul acesta.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura