Alo, Poliţia? Cineva mi-a furat oaia!

24 septembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Livia Botici

Miercuri după-masă, în jurul orei 15, un apel telefonic disperat alerta Poliţia municipiului Orăştie. Imediat, toate echipajele care patrulau, fie cu maşina, fie pe jos, au fost anunţate să urmărească un Opel Astra, ai cărui pasageri tocmai furaseră… o oaie, dintr-o turmă care „se plimba” pe DN 7, pe raza localităţii Turdaş.

„Sechestrată“ în portbagaj
Un cioban mergea agale cu turma sa, pe DN7. La un moment dat, o maşină a oprit chiar lângă mioare, iar din autoturism au coborât trei persoane, două femei şi un bărbat. După ce s-au lămurit că păstorul era la destulă distanţă de ei ca să nu-i prindă, în mare viteză, cei trei au ales o oaie zdravănă, au înşfăcat-o şi au îndesat-o în portbagajul maşinii, plecând apoi  val-vârtej. Ciobanului nu i-a mai rămas altceva de făcut decât „să sufle în buză” şi să pună mâna pe telefon să anunţe poliţia. După puţin timp, un echipaj al poliţiei rutiere a despistat în trafic autoturismul şi i-a făcut semn şoferului să oprească. În timpul controlului efectuat asupra maşinii, în portbagaj, oamenii legii au găsit oaia furată. Cu toate că au încercat să-i mintă pe poliţişti, afirmând că mioara este de fapt a lor, suspecţii nu au putut să dovedească cu acte cumpărarea acesteia. „Pe baza datelor existente pe crotalul aflat în urechea animalului, poliţiştii au reuşit să îl identifice pe adevăratul proprietar al oii, un cetăţean din comuna Mărtineşti. Pe numele suspecţilor, cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani, din judeţul Argeş, a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
După ce a sărit cu toporul la un tânăr, un puşti a ajuns în spital bătut măr

Un minor, în vârstă de 13 ani, a vrut „să-şi arate muşchii” în faţa unui alt tânăr, cu care se...

Valea Jiului mai are doar 98 de veterani de război

Mulţi dintre veteranii care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial au provenit şi din Valea Jiului. Înrolaţi în...

Programul la televizor, singura diferenţă

Libertatea este o noţiune vagă, mai ales atunci când o ai şi nu ştii ce să faci cu ea. Scuzată...

Închide